Ambele cladiri au probleme de structura in cazul unui cutremur major, dar consolidarea va dura ceva mai mult timp la sediul principal, unde se va face si o restaurare a pieselor de valoare din cladire, deoarece este considerata monument istoric. In p
Ambele cladiri au probleme de structura in cazul unui cutremur major, dar consolidarea va dura ceva mai mult timp la sediul principal, unde se va face si o restaurare a pieselor de valoare din cladire, deoarece este considerata monument istoric. In plus, primarul Andrei Chiliman intentioneaza sa si extinda constructia din Banu Manta. "Cladirea actuala are o forma literei L. Terenul a fost cumparat pentru un imobil in forma de patrulater. Ca atare, mai avem un L de facut, ca sa inchidem, practic, cladirea, cum a fost gandita initial. In acest scop, vom demara, in doua saptamani, un concurs de arhitectura. Pe baza rezultatelor concursului si a proiectului, undeva la sfarsitul anului sper sa ne ocupam de construirea noii cladiri, care va fi legata de cea actuala'', ne-a explicat Chiliman.
Potrivit edilului, valoarea consolidarii este estimata la circa 9-10 milioane de lei, din care Primaria trebuie sa contribuie cu 15%, iar lucrarile vor dura aproape doi ani si jumatate. ''Nu cred ca ne vom muta integral din cladire. Am mutat si vom muta o parte din activitati, unele in cladirea din Piata Amzei. Aici activitatea se va desfasura in continuare, inclusiv cu publicul, chiar daca nu va fi foarte comod'', ne-a precizat primarul Sectorului 1.
Cladirea din Banu Manta a fost inclusa, inainte de anul 2004, intr-un proiect de consolidare facut de Ministerul Lucrarilor Publice prin Banca Mondiala pentru 84 de cladiri publice, din toata tara. In Sectorul 1 sunt cinci cladiri publice care intra in acest proiect, patru spitale si sediul Primariei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.