Tariceanu l-a admonestat public pe ministrul Apararii Nationale, Sorin Frunzaverde, pentru proasta gestionare a scandalului „Case pentru generali", dezvaluit de „Cotidianul".

La bilantul pe anul trecut al Ministerului Apararii, Tariceanu s-a declarat „ingrijorat" de informatiile din presa legate de apartamentele de serviciu cumparate de generali din Armata. Premierul PNL l-a mai certat pe ministrul PD Sorin Frunzaverde si din cauza altor neajunsuri dezvaluite in presa, cum ar fi achizitii dubioase sau cheltuirea fara noima a bugetului. Tariceanu s-a contrat din nou cu Basescu pe tema retragerii trupelor romanesti din zonele de conflict. El nu e de acord ca viata militarilor sa fie periclitata inutil si vrea un calendar de retragere convenit cu partenerii. „Am fost si sint partizanul participarii Romaniei la misiuni de mentinere a pacii sub egida NATO, ONU, UE, OSCE, dar, de asemenea, cred ca, atunci cind rolul nostru se incheie, nu avem motive sa ne tinem militarii acolo", a spus premierul. Contrindu-l imediat, presedintele Traian Basescu a spus ca „cine nu intelege ca cel mai important lucru pentru armata este onoarea respectarii angajamentelor acela nu intelege armata".

Basescu a acceptat ca va aparea, anul acesta, o diminuare cu inca 100 de militari a trupelor din Irak, dar numai in acord cu aliatii. Ca sa priceapa Tariceanu, seful statului a spus ca militarii din teatrele de operatii vor reveni in tara „numai cu misiunea inde-plinita".

Pe parcursul celor doua ore, la fel ca la precedenta iesire comuna in public, presedintele si premierul nu si-au vorbit si nu s-au privit, la prezidiu fiind despartiti doar de ministrul Apararii.