Primarul Liviu Negoita a inaugurat, ieri, Statia de colectare selectiva si de reciclare materiale - Glina, care va permite sortarea materialelor reciclabile din deseurile solide urbane. Investitia, in valoare de 2,6 milioane de euro, a fost realizat
Primarul Liviu Negoita a inaugurat, ieri, Statia de colectare selectiva si de reciclare materiale - Glina, care va permite sortarea materialelor reciclabile din deseurile solide urbane. Investitia, in valoare de 2,6 milioane de euro, a fost realizata de firmele Rosal Grup si Ecorec, fiecare participand cu 50%. La nivelul Sectorului 3 a fost conceput un program pilot de colectare selectiva, in care au fost incluse atat zone centrale - Sf. Vineri, Calarasi, Vitanul Nou -, cat si cartiere adiacente - Baba Novac, Titan, Salajan, Macaralei sau 1 Decembrie 1918. In cadrul celor 9 puncte de colectare a deseurilor din ambalaje, au fost colectate anul trecut 58,21 tone pet si folie de plastic, si 140,09 tone hartie si carton. Noua statie, care poate prelucra pe ora 18 tone de deseuri solide urbane, asigura sortarea materialelor reciclabile - pet, folie plastic, carton, hartie, materiale neferoase si feroase, sticla, in vederea valorificarii acestora. Activitatea statiei la intreaga capacitate va fi asigurata, in prima faza, de 50 de anagajati, urmand ca numarul lor sa creasca la 126. In prezent, procentul de recuperare a materialelor refolosibile din deseurile menajere este de 12%, iar in procesul de productie vor intra 300 tone de deseuri zilnic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.