Patru luni au fost suficiente pentru ca justitia sa parcurga toate etapele procedurale in cazul lui Florentin Scaletchi, fostul presedinte OADO, condamnat ieri la sase ani de inchisoare.

Florentin Scaletchi (foto) a fost retinut de procurori pe 2 noiembrie 2006, pentru sapte capete de acuzare: patru acuzatii de trafic de influenta, una de fals intelectual si doua infractiuni de inselaciune. Ieri, Tribunalul Bucuresti a pronuntat sentinta in procesul fostului sef al Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului, condamnindu-l la mai multe pedepse, pentru fiecare cap de acuzare. Conform legislatiei romanesti, Scaletchi va ispasi cea mai lunga condamnare, cea de sase ani, restul pedepselor fiind contopite in aceasta. De asemenea, vreme de doi ani dupa ce va iesi din inchisoare, Florentin Scaletchi nu va putea fi ales sau numit in nici o functie publica.

Scaletchi va plati cheltuieli de judecata in valoare de 15.300 de lei, precum si 24.000 de dolari, 5.000 de euro si 42.300 de lei catre cei de la care a luat bani, promitindu-le in schimb ca va interveni pe linga procurori, pentru a-i determina sa nu duca la bun sfirsit anchetele in curs asupra mituitorilor. Condamnarea poate fi contestata in termen de zece zile.