"Cand s-a deschis, Stardust a uimit o lume intreaga, era senzational", a declarat Len Rader, de 70 de ani, care a lucrat la cazino timp de 18 ani.
Complexul a facut istorie de-a lungul anilor, numele sau fiind legat de numele a cinci mafioti mi
"Cand s-a deschis, Stardust a uimit o lume intreaga, era senzational", a declarat Len Rader, de 70 de ani, care a lucrat la cazino timp de 18 ani.
Complexul a facut istorie de-a lungul anilor, numele sau fiind legat de numele a cinci mafioti milionari, el reprezentand de fapt chiar model pentru filmul din 1995 al lui Martin Scorsese, faimosul "Casino".
Deschis in 1958, Stardust a fost cel mai mare complex de jocuri de noroc, avand tot timpul pline cele 1317 de camere ale sale.
Expertii afirma ca terenul pe care se afla cazinoul are o valoare enorma, de ordinul sutelor de milioane de dolari si ca in acea zona se va construi un nou complex.
In 1983, autoritatile au verificat cazinoul Stardust, al carui nume era legat nepermis de mult cu cel al unor mafioti periculosi. Incet, profiturile sale au inceput sa scada, ceea ce a dus incet la dispartia sa. Cazinoul Stardust a trecut prin era Frank Sinatra si Rat Pack in anii '60. Era vremea cand femeile care purtau pantaloni puteau fi date afara din restaurant, isi aminteste o fosta frumusete a anilor '60: "purtam rochii lungi si manusi pentru cina, in genul Jackie Onassis. Acum nu mai conteaza, vin oameni care arata ca vai de lume", a povestit Jill, care a dansat pe scena Stardust.
Tot faimosul cazino a fost cel care a gazduit primul show, in 1978, al magicienilor Siegfried & Roy.
Mafiotul Tony Spilotro, poreclit "Furnica", a fost condamnat pentru ca a spalat milioane de dolari la Stardust, si pe cand astepta procesul, a fost ucis, iar trupul i-a fost descoperit ingropat intr-un lan de porumb din Indiana, in 1986.
Spilotro si asociatii sai au reprezentat sfarsitul erei cand cazinourile din Las Vegas erau unelte ale mafiotilor, inainte ca acestea sa fie cumparate de marile corporatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.