In perioada 7-11 martie a avut loc in orasul Agros (Cipru) prima editie a Olimpiadei internationale de matematica pentru studenti din tarile din sud-estul Europei, organizata sub patronajul ministerului educatiei din Cipru, anunta MEDIAFAX. La olimpiada au participat 15 echipe ale unor universitati din Albania, Bulgaria, Cipru, Grecia, Israel, Romania si Rusia.

In urma punctajului obtinut pe echipe, delegatia Romaniei, formata din 24 de studenti, s-a clasat pe locul II (doua medalii de aur si patru de argint), locul I fiind cucerit de Rusia cu patru medalii de aur si o medalie de argint, iar locul III a fost obtinut de Israel (doua medalii de aur si doua de argint). Cele mai bune rezultate le-au obtinut Talau Cristian (foto) si Bazavan Eduard Gabriel de la Universitatea Politehnica din Bucuresti, care au cucerit medalii de aur. Dragus Andrei si Agape Alexandru (tot de la Universitatea Politehnica din Bucuresti), precum si Carp Andrei si Comandar Dragos Cristian de la Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi" din Iasi au obtinut medaliile de argint. Studentii au fost pregatiti de prof. univ. dr. Radu Gologan si prof. univ. dr. Octavian Stanasila (UPB), respectiv conf. dr. Lucia Pletea si conf. dr. Liliana Popa (Universitatea Tehnica „Gheorghe Asachi" din Iasi).

Au mai obtinut medalii de argint studenti ai Universitatii Tehnice din Cluj si medalii de bronz studenti de la Universitatea „Babes-Bolyai", respectiv Academia Tehnica Militara din Bucuresti.