Tariceanu le va cere astazi senatorilor adoptarea legii ANI pina la finele acestei luni.

La exact o luna dupa ce Senatul ii acorda un vot de blam Monicai Macovei, prin adoptarea unei motiuni simple, premierul Tariceanu va prezenta astazi, in plenul acestei Camere, o informare referitoare la stadiul reformei in Justitie. Tariceanu i-a trimis ieri presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, o solicitare in acest sens.

Una dintre temele pe care primul-ministru intentioneaza sa le abordeze in fata senatorilor este aceea a celebrei legi ANI. Astfel, premierul va solicita, potrivit lui Vacaroiu, adoptarea acestei legi pina la finele acestei luni.

Totodata, saptamina viitoare, Tariceanu vrea sa prezinte Parlamentului reunit un raport asupra pozitiilor adoptate in cadrul Consiliului European de Primavara, desfasurat recent la Bruxelles.

Macovei, indezirabila la Senat

Monica Macovei pare sa fi devenit persona non grata in Senat, acolo unde presedintele Nicolae Vacaroiu nu agreeaza deloc prezenta acesteia la discursul lui Tariceanu. ĄDin punctul meu de vedere, nu cred ca este bine ca doamna Macovei sa vina in Senat, dupa ce senatorii i-au retras sprijinul politic", a precizat Vacaroiu.