Primarul Neculai Ontanu nu crede in promisiunile ministrului Mihail Hardau privind suplimentarea fondurilor alocate gradinitelor din Sectorul 2 al Capitalei pentru simplul motiv ca anul trecut nu a primit un leu de la MEdC. "N-am primit un leu anul t
Primarul Neculai Ontanu nu crede in promisiunile ministrului Mihail Hardau privind suplimentarea fondurilor alocate gradinitelor din Sectorul 2 al Capitalei pentru simplul motiv ca anul trecut nu a primit un leu de la MEdC. "N-am primit un leu anul trecut, ce sa suplimenteze? Desi am trimis domnului ministru Hardau teancuri de studii de fezabilitate, prin care sa-l conving sa finanteze investitiile, Primaria Sectorului 2 n-a primit nici un leu. Asa ca nu am mare incredere ca vom primi anul acesta banii pentru extinderi de gradinite, desi este obligatia MEdC. Vom incerca sa solutionam problema locurilor impreuna cu Primaria Capitalei. (...) Ar fi trebuit ca saptamana trecuta sa avem o intalnire cu dl. Hardau, dar, din pacate, domnia sa a amanat-o si urmeaza sa ne intalnim impreuna cu primarul general, saptamana viitoare", ne-a declarat, ieri, primarul.
In Sectorul 2 sunt cele mai multe gradinite din Bucuresti. "Fata de alte sectoare, care au cate 20, maxim 25 de gradinite, noi avem 44, dar presiunea pe locuri este inca mare. Din acest punct de vedere, avem doua programe, unul al Primariei Sectorului 2 si altul in colaborare cu Primaria Capitalei si Ministerul Educatiei. Proiectele prevad extinderea gradinitelor existente sau construirea altora noi, in incinta celor care au teren mai mare. Speram sa rezolvam, intr-o masura cat mai mare, problema locurilor pentru prescolari. In acest sens, am ales 18 gradinite ale caror cladiri pot fi extinse, astfel ca vom putea acoperi 80% din nevoia de locuri. Lucrarile vor incepe in toamna si vor dura pana cel mai tarziu in vara anului viitor", ne-a precizat Ontanu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.