Dupa trei scrisori de avertizare si una cu ultimatum, primite de la FIFA pentru a pune in aplicare o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, FRF a anuntat ieri ca va respecta aceasta hotarare. Pe 5 decembrie 2006, Claudio Zambon
Dupa trei scrisori de avertizare si una cu ultimatum, primite de la FIFA pentru a pune in aplicare o decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, FRF a anuntat ieri ca va respecta aceasta hotarare. Pe 5 decembrie 2006, Claudio Zambon a primit o decizie definitiva, irevocabila si executorie prin care gruparea sa, SCS FC Politehnica Timisoara SA (echipa care joaca in Liga a III-a, la Bucuresti), era recunoscuta drept continuatoarea vechii Politehnici. Intre timp, Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a FRF a decis ca palmaresul si istoricul apartin lui FCU Politehnica Timisoara Invest SA (echipa din Liga I), grupare patronata de Marian Iancu. Ieri, la o zi dupa ultimatumul primit de la FIFA, FRF a anuntat ca va pune in aplicare decizia TAS. Spre seara, Comisia pentru Statutul Jucatorului a amanat executarea sentintei, pe motiv ca Iancu n-a putut sa se apere!
Ionut Lupescu, director general al FRF, a organizat o conferinta de presa in legatura cu atentionarea facuta de FIFA catre FRF si a declarat ca federatia va pune in aplicare hotararea TAS. Oficialul federal a precizat ca, desi crede ca aceasta decizie nu este in ordine, FRF, ca membru afiliat la FIFA si UEFA, trebuie sa puna in aplicare solicitarea. "TAS este instanta suprema in sport si FRF, ca membru afiliat al FIFA si UEFA, trebuie sa puna in aplicare decizia. Nu pot sa risc, pentru un club, sanctiuni ca neprogramarea echipei nationale sau dezafilierea federatiei de la UEFA si FIFA. Mie nu mi se pare ca decizia TAS este in regula. Dar, ca ne convine, ca nu ne convine, trebuie sa o punem in aplicare. Iancu a pierdut pentru ca pasii pe care i-a facut nu au fost in ordine. Nu a dus la TAS un document dupa care a judecat CAF-ul de la noi. Iar asta nu este greseala federatiei. Personal, mi se pare ca Zambon e un impostor, care vrea sa castige niste bani care nu ii apartin, dar noi nu putem decat sa aplicam decizia TAS", a spus Lupescu.
Document nou la federatie
Prezent la conferinta de presa, consilierul juridic al FRF, Justin Stefan, a explicat ca documentul lipsa este o Hotarare Judecatoreasca din 2002 a Tribunalului Timis, prin care se atesta ca Asociatia Fotbal Club Politehnica Timisoara, cea care a detinut palmaresul, culorile si imnul, continua sa existe si nu s-a transformat in SC FC Politehnica Timisoara SA, care activeaza in Liga a III-a si este patronata de Zambon. "CAF a dat dreptate clubului detinut de Iancu in litigiul cu cel patronat de Zambon pentru ca a avut aceasta hotarare. Din pacate, acest document nu a fost transmis si la TAS, iar cand a ajuns acolo aceasta instanta nu a mai tinut cont de el", a spus Stefan, care a precizat ca ASFC Politehnica Timisoara exista si in prezent, dar nu mai are echipa in nici o divizie si nici nu mai este membru afiliat al FRF.
CSJ mai tare decat TAS!
Aseara, Comisia pentru Statutul Jucatorului, care urma sa puna in plicare decizia TAS, a decis sa amane acest lucru, pe motiv ca Iancu nu a putut sa se apere. Desi este vorba despre o sentinta executorie, CSJ a anuntat noul termen pe 20 martie, astfel incat avocatii lui Iancu sa-si pregateasca apararea. "Vom anunta imediat FIFA despre ceea ce face federatia de la Bucuresti. Este ceva incredibil!", a spus Zambon, care a depus ieri, la DNA, o plangere impotriva FRF. Reamintim ca FIFA a somat FRF sa aplice decizia TAS pana pe 23 martie, in caz contrar cazul urmand sa ajunga la Comisia de Disciplina a forului mondial. FRF risca sanctiuni drastice, incepand cu amenda si mergand pana la excluderea Nationalei si a echipelor de club din toate competitiile internationale.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.