Trafic de influenta, inclusiv in forma continuata, luare de mita, fals intelectual. Acestea sunt infractiunile pentru care Scaletchi a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare, instanta dispunand contopirea pedepselor din care
Trafic de influenta, inclusiv in forma continuata, luare de mita, fals intelectual. Acestea sunt infractiunile pentru care Scaletchi a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la sase ani de inchisoare, instanta dispunand contopirea pedepselor din care Florentin Scaletchi va executa pedeapsa cea mai mare (sase ani pentru trafic de influenta in forma continuata. Instanta l-a obligat pe Scaletchi si la plata a 15.300 de lei cheltuieli de judecata. Ilie Margean, un alt inculpat, acuzat de cumparare de trafic de influenta, a fost achitat. Judecatorul Mihai Udroiu a hotarat si restituirea unor sume importante de bani denuntatorilor lui Scaletchi. Acesta a pretins, ca presedinte OADO, suma de 20.000 de euro, in 2005, de la o persoana care apoi l-a denuntat, Scaletchi lasandu-l sa creada ca are influenta asupra magistratilor ICCJ - Sectia Penala, pentru reducerea, la judecarea recursului, a pedepselor ce fusesera aplicate denuntatorului de catre instanta inferioara. In perioada aprilie-octombrie 2006, pe fondul cercetarii a doi denuntatori, Cristian Gamalie si Daniel Guran, intr-un dosar aflat pe rolul DNA- Brasov, Scaletchi a lasat sa se creada ca are influenta asupra procurorului sef al acestei structuri, pentru a-l determina sa tergiverseze cursul anchetei si sa adopte in cauza o solutie favorabila denuntatorilor. In schimb, Scaletchi a pretins de la cei doi suma de 25.000, fiind prins in flagrant delict pe 1 noiembrie 2006, in timp ce primea ultima transa, de 10.000 euro. In iunie-octombrie 2006, pe fondul demersurilor efectuate de Ilie Margean pentru obtinerea transferarii fiului sau, Margean Valter Leonard, in Romania, in vederea continuarii executarii pedepsei de 18 ani inchisoare aplicate de autoritatile judiciare spaniole, Scaletchi a pretins si primit, in mod esalonat 8000 euro. El a lasat sa se creada ca are influenta asupra unor functionari din cadrul Ministerului Justitiei si Interpol, pentru derularea formalitatilor necesare procedurii de transfer a lui Margean Valter Leonard. In primavara anului 2006, Scaletchi a pretins de la un denuntator 10.000 euro, din care a primit 5000 euro, lasand sa se creada ca are influenta asupra unor magistrati din cadrul Curtii de Apel Ploiesti si din cadrul Parchetului de pe langa aceasta instanta, pentru a-i determina sa adopte o solutie favorabila denuntatorului, intr-un dosar penal. Decizia Tribunalului Bucuresti poate fi atacata in zece zile (T.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.