„Jurnalul National" continua articolele despre televiziunea publica, Tudor Giurgiu se apara prin mailuri deschise.

Ultimul articol publicat luni in „Jurnalul National" a fost urmat de un drept la replica si de o scrisoare deschisa ale lui Tudor Giurgiu, presedintele televiziunii publice, care denunta „numeroasele atacuri «sub centura»" impotriva lui.

Giurgiu nu renunta

Intrebat de „Cotidianul" cine sta in spatele campaniei de presa pe care o acuza, Giurgiu crede ca sint mai multe scenarii din care numeste „opozitia se agita sa vada TVR-ul in haos" si ca „exista o legatura cu recentele aliante politice care se formeaza". Presedintele TVR mai spune ca „banii care ar ramine, daca s-ar scoate publicitatea de la TVR, ar reveni unor alte televiziuni, idee de care trustul Intact s-a aratat foarte incintat in trecut". In mailul trimis ieri, Giurgiu marturiseste: „Am facut greseli poate inerente, nu m-am asigurat sa am din timp oameni «de-ai mei» care sa verifice ce si cit semnez. Am subestimat forta ascunsa si dorinta de razbunare ale celor dati la o parte. In ultimele 30 de zile am aflat insa despre mine ca sint omul Catavencilor, al lui Vintu, de Tariceanu ce sa mai discutam?! Sau ca sint un fariseu nenorocit si de fapt sint omul lui Basescu, fiind «adus» in TVR de Mona Musca. Stau sa ma gindesc daca sa inghit laturile sau sa scuip si eu. Vintila Mihailescu imi scria acum citeva zile: «Iti urez rezistenta multa sau renuntare rapida...». Merg pe prima varianta".

15 parlamentari, cu ochii pe TVR

„Tudor Giurgiu a impletit in jurul fondurilor SRTv un paienjenis de interese si prietenii", incepe articolul de luni din „Jurnalul National", care continua seria publicata pe parcursul a doua saptamini. Reporterii trustului Intact anuntau falimentul televiziunii publice, acuzau demersul profesional al lui Giurgiu si multe nereguli financiare din TVR. Datele publicate de cotidianul lui Dan Voiculescu au fost infirmate de TVR, intr-un serial al drepturilor la replica. Contactat telefonic, Marius Tuca, directorul publicatiei, ne-a aminat in mod repetat, declarind ca „e deja prea multa presiune asupra acestui subiect".

Tot ieri, presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a anuntat ca Parlamentul va infiinta o Comisie de ancheta la SRTv, formata din 15 senatori si deputati.

Intre timp, Comisia senatoriala de cultura este nemultumita de comunicarea cu directorul TVR, pentru ca i-a cerut datele despre situatia financiara, organigrama, salarii, achizitii si lista angajatilor institutiei si inca nu le-a primit. „Cind ma duc la audieri si aud intrebari venite din articolele din «Jurnalul National», incep si eu sa imi pun intrebari", a declarat Giurgiu pentru „Cotidianul".