Proiectilele descoperite, luni dimineata, in defileul Kodori sunt rezultatul unei incursiuni a trupelor georgiene in zona respectiva, a afirmat un diplomat rus, in replica la acuzele lansate de Tbilisi, conform carora partea superioara a defileului a
Proiectilele descoperite, luni dimineata, in defileul Kodori sunt rezultatul unei incursiuni a trupelor georgiene in zona respectiva, a afirmat un diplomat rus, in replica la acuzele lansate de Tbilisi, conform carora partea superioara a defileului a fost tinta unor rachete si focuri de artilerie timp de 40 de minute, informeaza Mediafax. Martorii spun ca au observat doua elicoptere patrunzand in spatiul aerian al Georgiei, zburand dinspre teritoriul abhaz, de unde sustin ca au fost trase primele proiectile. "Incidentul din defileul Kodori poate fi calificat drept rezultatul logic al escaladarii situatiei de anul trecut si al incursiunii trupelor georgiene si instalarea? Guvernului abhaz din exil in regiune", a apreciat Mihail Kaminin, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe. Fortele Aeriene Ruse au calificat aceste lucruri drept o provocare. Ieri, o comisie formata din reprezentantii Georgiei, Abhaziei, trupelor CSI de mentinere a pacii si misiunii ONU s-a deplasat in defileul Kodori pentru a investiga la fata locului acuzatiile lansate de Tbilisi. Regiunea separatista Abhazia nu este recunoscuta stat suveran de Georgia si nici de comunitatea internationala, dar Rusia a avertizat ca, in cazul in care Kosovo isi dobandeste independenta, va cere acelasi lucru si pentru provincia abhaza. Presedintele georgian Mihail Saakasvili a avertizat ieri ca atacul asupra zonei de nord a Abhaziei, acolo unde se afla trupele georgiene incepand cu vara lui 2006, va fi considerat drept un atac impotriva Georgiei. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.