Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis pe 5 decembrie 2006 sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara Invest SA sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis pe 5 decembrie 2006 sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara Invest SA sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica si folosirea culorilor alb-violet, a imnului, a logo-ului, a palmaresului si a istoricului Politehncii. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara sa plateasca suma de 5000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat incepand cu data de 5 decembrie 2006 si pana cand intra in vigoare schimbarea de nume in concordanta cu prezenta sentinta. FCU Politehnica Timisoara este obligata sa plateasca suma de 90.000 de euro drept compensatie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei si a logoului SC FC Politehnica Timisoara SA, intre 13 iunie 2006 si 4 decembrie 2006. In cazul in care nu va achita aceasta suma in decurs de o luna, FCU Politehnica Timisoara va trebui sa plateasca o dobanda anuala de cinci procente. Potrivit deciziei TAS, Comisia de Apel a FRF a fost mandatata sa decida suma pe care FCU Politehnica Timisoara trebuie sa o plateasca catre SC FC Politehnica Timisoara SA pentru fiecare folosire a numelui, imnului, istoriei, logo-ului si a culorilor intre 31 ianuarie 2005 si 12 iunie 2006 si va mari aceasta suma cu numarul meciurilor oficiale jucate de FCU Politehnica Timisoara din acea perioada pentru a calcula intreaga suma compensatorie. De asemenea, la inceputul cazului, Comisia de Recurs Federala a FRF a interzis in luna iunie a anului 2006 gruparii FCU Politehnica Timisoara sa foloseasca palmaresul si emblemele fostei asociatii, SC FC Politehnica Timisoara SA. De asemenea, potrivit hotararii din iunie 2006, in cazul in care folosea palmaresul si emblemele fostei asociatii in comunicatele oficiale ale clubului, revistele oficiale si in orice alte materiale de prezentare, atat in forma materiala, cat si electronica, FCU Politehnica Timisoara urma sa achite catre FC Politehnica Timisoara SA pentru fiecare incalcare a deciziei suma de 5.000 de euro. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.