Declaratia a fost facuta ieri de avocatul Radu Antal, dupa incheierea dezbaterilor in procesul in care Valentin Ceausescu solicita restituirea tablourilor. Cele cinci tablouri sunt: "Natura statica cu pere", "Natura statica donite" - Alexandru Ciucur
Declaratia a fost facuta ieri de avocatul Radu Antal, dupa incheierea dezbaterilor in procesul in care Valentin Ceausescu solicita restituirea tablourilor. Cele cinci tablouri sunt: "Natura statica cu pere", "Natura statica donite" - Alexandru Ciucurencu; "Balerina in repaus" - Iosif Iser, "Natura statica cu flori" - Dumitru Gheata, "Natura statica vas cu flori" - Nicolae Tonitza. Antal a precizat ca va demara actiunea dupa ce reprezentantii muzeului vor raspunde interogatoriului stabilit de instanta, care, alaturi de alte documente, va proba faptul ca MNAR a primit de la Parchetul General bunurile aflate in litigiu. Valentin Ceausescu a dat in judecata Muzeul National de Arta al Romaniei, deoarece institutia nu recunoaste o decizie definitiva a Curtii de Apel prin care fiul fostului dictator comunist Nicolae Ceausescu reintra in posesia bunurilor confiscate dupa Revolutia din decembrie 1989, printre care se afla si cele cinci panze. Urmatorul termen al procesului, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, a fost fixat pe 24 aprilie. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.