Laszlo Borbely are alta opinie decit ministrul Radu Berceanu privitor la soarta proiectului de lege a chiriilor.

Viitoarea lege a chiriilor va fi realizata pe baza actualului proiect supus dezbaterii publice si modificat de expertii angajati de Ministerul Transporturilor, a declarat ieri pentru NewsIn ministrul delegat Laszlo Borbely.

Anuntul secretarului de stat insarcinat cu politica locuirii din Romania contravine declaratiilor lui Radu Berceanu, facute prin intermediul reprezentantilor ministerului, potrivit carora noua lege va fi realizata integral de expertii straini si nu va avea nimic comun cu proiectul lui Borbely.

Nemultumirile lui Berceanu, crede Borbely, au fost cauzate de „reactiile virulente venite din partea mai multor societati imobiliare". Marin Cotescu, director pentru dezvoltare locuinte in minister, explica nemultumirea agentiilor imobiliare prin faptul ca introducerea unui termen de valabilitate de cinci ani la semnarea contractelor ar micsora numarul contractelor noi si implicit ar diminua comisioanele incasate de agentii. Sub o forma sau alta, legislatia vechilor membri ai UE contine termene recomandate, implicite, pe care se incheie contractele, daca nu se precizeaza altfel in acestea.