Baumix a actionat in judecata compania Henkel Romania, pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, prin folosirea unui slogan si a designului unor produse lansate de Baumix, se arata intr-un comunicat al companiei. "Baumix a inregistra
Baumix a actionat in judecata compania Henkel Romania, pentru incalcarea drepturilor de proprietate intelectuala, prin folosirea unui slogan si a designului unor produse lansate de Baumix, se arata intr-un comunicat al companiei. "Baumix a inregistrat la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci - OSIM, in 2004, alaturi de numele brandului si sloganul "pentru profesionisti", cat si designul sacilor de ambalaj pentru adezivi, gleturi si alte produse apartinand companiei", se arata in comunicatul Baumix. Ulterior, Henkel a lansat pe piata saci cu adezivi marca Ceresit, "cu un design copiat dupa cel al sacilor Baumix" si a inceput sa promoveze marca Ceresit prin sloganul "Ceresit, pentru profesionisti", conform Baumix.
In urma acestor operatiuni, vanzarile produselor Baumix au inregistrat o stagnare.
Potrivit directorului general al Baumix, Augustin Russu, compania Henkel a fost avertizata in scris pentru solutionarea problemei, insa nu a raspuns solicitarii firmei.
"Faptul ca ne-au fost copiate ambalajele este nepermis moral, dar, in plus, am decis sa actionam in judecata compania Henkel pentru ca incalcarea proprietatii intelectuale ne-a cauzat mari prejudicii in planul imaginii si ne-a afectat vanzarile. Le-am semnalat acest lucru in scris, am incercat sa gasim o solutie, astfel incat sa-si retraga sacii cu design copiat dupa ambalajele noastre, dar ne-am lovit de o tacere vinovata", a declarat Russu in comunicat.
Potrivit Baumix, Henkel a fost implicata, anterior, intr-un caz similar, fiind nevoita sa retraga de pe ambalajele proprii de detergenti un simbol utilizat de firma Benckiser.
Baumix a fost infiintata in 2004 si are actionariat integral romanesc. Firma are sediul social in judetul Ilfov si are o unitate de productie la Ploiesti.
La finele anului trecut, producatorul de materiale de constructii Henkel Bautechnik Romania si firma de bunuri de larg consum Henkel Romania au fuzionat, compania rezultata pastrand structura organizationala pe divizii si personalul celor doua societati.
Compania Henkel Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 370 milioane lei (peste 100 de milioane euro), in crestere cu 34%, si un profit inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor de 13,5 milioane euro. Potrivit firmei, cea mai mare crestere a fost inregistrata de divizia de adezivi comerciali si profesionali, cu marca Ceresit. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.