Avocatii paraleli o acuza pe Kovesi ca la 22 ianuarie 2007 a participat la bilantul Parchetului Curtii de Apel Galati, prilej cu care i-ar fi felicitat pe procurorii galateni ca au emis un rechizitoriu pe numele unor avocati paraleli, pentru practica
Avocatii paraleli o acuza pe Kovesi ca la 22 ianuarie 2007 a participat la bilantul Parchetului Curtii de Apel Galati, prilej cu care i-ar fi felicitat pe procurorii galateni ca au emis un rechizitoriu pe numele unor avocati paraleli, pentru practicarea fara drept a profesiei de avocat. Gestul lui Kovesi a fost calificat de avocatii lui Bota, pe de o parte, drept o hartuire a lor, iar pe de cealalta parte drept o favorizare a barourilor de avocati traditionali acuzate ca nu au acte de infiintare. Uniunea lui Bota o mai acuza pe Kovesi ca a ignorat 95 de hotarari judecatoresti, care au stabilit ca avocatii paraleli nu au incalcat legea si profeseaza legal, precum si peste 123 de solutii de NUP date de procurorii din intreaga tara. In plangerea penala se arata ca in timp ce avocatilor traditionali nu li se cere sa demonstreze personalitatea juridica, avocatii paraleli, in frunte cu Pompiliu Bota, sunt chemati din doua in doua zile sa dea declaratii la Parchetul Inaltei Curti, inclusiv sambata si duminica, si ca, din cauza acestor practici, avocatul Ioan Chelu din Buzau (caruia i s-au deschis 12 dosare) nu a rezistat stresului si a decedat recent din cauza unei comotii cerebrale. Avocatii paraleli au mai anuntat ca, diferit de plangerea Uniunii, vor formula 2000 de plangeri penale individuale impotriva lui Kovesi si ca fiecare solutie de NUP ce va fi data de subalternii procurorului general va fi atacata in instanta. (R.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.