Fostul director al CURS ar putea deveni in curind consultant politic oficial al PLD.

La citeva zile dupa ce Sebastian Lazaroiu (foto) si-a anuntat demisia din fruntea CURS, surse din piata sondajelor il vad ca viitor consilier prezidential, in timp ce liderii PLD nu-l vad decit alaturi de ei.

Asteptat de platformisti

Valeriu Stoica recunoaste ca exista legaturi mai vechi intre platformisti si fostul sef de la CURS. „Daca domnul Lazaroiu a demisionat de la CURS si a declarat ca trece de partea cealalta a baricadei, atunci, cu siguranta, numai la noi poate veni. Cu noi a colaborat excelent in ultimul timp", ne-a declarat Stoica.

La rindul sau, Theodor Stolojan se declara incintat de ideea de a coopta in echipa un specialist in sondaje: „Domnul Lazaroiu e un profesionist adevarat si am fi foarte bucurosi sa lucreze cu noi", sustine liderul platformistilor.

Totusi, PLD nu ar fi singura destinatie posibila pentru Lazaroiu. Surse din piata institutelor de sondare a opiniei publice sustin ca acesta ar putea fi numit consilier prezidential pe probleme sociale.

Nici o oferta de la Cotroceni

Sebastian Lazaroiu sustine insa ca nu a primit o oferta din partea lui Basescu, dar nu exclude ca aceasta sa apara in viitorul apropiat. „Nu mi s-a propus sa devin consilier prezidential. Poate mi se va propune", spune Lazaroiu, care pare tentat mai degraba sa ofere consultanta politica unor partide.

Printre posibilii sai beneficiari, acesta a amintit PLD, PD, UDMR, PSD, „putin probabil PNL", si a exclus PRM sau PNG.

Sebastian Lazaroiu a precizat ca, o data cu plecarea sa de la CURS, va renunta si la actiunile pe care le detine in prezent (10%) la institutul de sondare a opiniei publice.

Institute cu afinitati politice Lazaroiu nu este insa decit unul dintre multii directori de institute de sondaje care au trecut de cealalta parte a baricadei. Fost director al IMAS si actionar majoritar in continuare al acestui institut, Alin Teodorescu a devenit seful cancelariei premierului Adrian Nastase, pentru ca in 2004 sa fie ales deputat pe listele PSD. Fostul director al Metro Media Transilvania este actualul senator PSD Vasile Dincu.