"Vi se pare normal ca un CD poate fi citit de orice player, dar o melodie cumparata de pe iTunes doar de un iPod (n.red. - playerul popular al grupului informatic Apple)?", a intrebat Kuneva, noul comisar bulgar pentru protectia consumatorului intr-u
"Vi se pare normal ca un CD poate fi citit de orice player, dar o melodie cumparata de pe iTunes doar de un iPod (n.red. - playerul popular al grupului informatic Apple)?", a intrebat Kuneva, noul comisar bulgar pentru protectia consumatorului intr-un interviu acordat revistei germane Focus.
Aceasta situatie trebuie sa se schimbe in cel mai scurt timp, considera Kuneva. Comisarul european va lansa in curand o mare campanie de intarire a drepturilor consumatorului european, in special pe internet.
Situl de internet iTunes, lansat in 2003, permite utilizatorilor unui iPod sa cumpere muzica, clipuri video si filme. Apple este in prezent liderul mondial al vanzarilor legale de muzica pe internet.
Apple a conceput situl iTunes si iPodul ca un "cuplu exclusiv", inchis altor situri de profil sau altor playere. Legalitatea acestei exclusivitati este contestata inca de anul trecut in mai multe tari europene precum Franta, Marea Britanie si statele scandinave.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.