Potrivit autoritatilor, in noaptea de 11 martie, in jurul orei 3:00, in curtea lui Tanase Vasile, din Baleni, au patruns trei barbati, doi fiind imbracati in uniforme de politie, care intentionau sa fure un autoturism marca straina. Speriat, proprietarul a alarmat imediat mai multi cetateni de etnie roma, precum si politia din comuna. "Cei doi barbati imbracati in uniforma de Politie erau lucratori ai Brigazii de Politie Rutiera din Directia Generala a Politiei Municipiului Bucuresti'', precizeaza IPJ Dambovita. Cea de-a treia persoana a reusit sa fuga si a ramas deocamdata neidentificata. La aparitia politistilor, colegii de breasla care voiau sa ocupe autoturismul de lux, au demarat in tromba spre Ploiesti. Insa intentia de a se sustrage cercetarilor nu a durat foarte mult, deoarece oamenii legii au fost urmariti si prinsi pe raza comunei Barcanesti. Retinuti de colegi, cei doi barbati au fost condusi la sediul Politiei Municipiului Targoviste.
Furata din UE
Cercetarile continua pentru infractiunea de violare de domiciliu. Unul dintre politisti a fost sanctionat contraventional cu 150 de lei si i-a fost retinut permisul de conducere. Potrivit IPJ Dambovita, impotriva celor doi oameni ai legii a fost declansata actiunea de cercetare disciplinara. Romii din Baleni au declarat ca sunt uimiti de faptul ca doi politisti, imbracati in hainele de serviciu, au incercat sa fure masina vecinului.
Povestea autoturismului de lux a inceput, se pare, cu o zi inainte, cand trei persoane au venit pentru a-l cumpara. In toiul noptii, unul dintre cei interesati de achizitionarea masinii, spun satenii, s-a intors insotit de cei doi politisti, sustinand ca masina este, de fapt, a sa. Totodata, potrivit autoritatilor, autoturismul figureaza ca fiind furat inca din 3 octombrie 2006 din Uniunea Europeana, insa nu se cunoaste tara de provenienta. Pana la finalizarea cazului, masina a fost ridicata si sigilata, aceasta aflandu-se in acest moment in curtea IPJ Dambovita.