Primele 21 de artere vor intra in lucru in cartierele Colentina, Tei si Floreasca. In actiunea sa, edilul va fi "flancat" de cei 180 de consilieri obstesti pensionari pe care i-a dobandit in cele doua mandate, si care vor supraveghea executia lucrar
Primele 21 de artere vor intra in lucru in cartierele Colentina, Tei si Floreasca. In actiunea sa, edilul va fi "flancat" de cei 180 de consilieri obstesti pensionari pe care i-a dobandit in cele doua mandate, si care vor supraveghea executia lucrarilor, fara a pretinde vreo plata. Operatiunea se va derula pe o treime dintre arterele secundare, dar acestea vor intra esalonat in lucru, fiind corelate cu cele municipale, astfel incat circulatia sa nu devina un haos. Asfaltarile vor fi precedate de reabilitarea retelelor de utilitati, iar edilul s-a declarat intransigent cu regiile edilitare care vor mai interveni dupa finalizarea lucrarilor.
Primarul Sectorului 2 a identificat si cate patru rute ocolitoare pentru fiecare strada aflata in executie, chiar daca traficul va fi mentinut pe un fir de circulatie. Cele 517 strazi alternative au fost stabilite de specialisti de la ADP si Politia Rutiera, in urma unui studiu de trafic. "Ne vom asigura, inainte de inceperea oricarei lucrari, ca rutele alternative sa fie circulabile. Acestea vor fi marcate distinct cu indicatoare rutiere, vizibile pe timpul zilei si noaptea, spre a dirija masinile pe drumurile cele mai scurte. Ne vom asigura ca pe acele strazi sa se parcheze cat mai putin, pentru a evita blocajele. Avem in vedere si executia de parcari, precum si refacerea aleilor dintre blocuri", a anuntat Neculai Ontanu, la conferinta de ieri.
Strazile au fost impartite pe pachete, in opt zone: cartierele Andronache-Creanga (28 de strazi), Fundeni, Colentina, Electronicii, linia de cale ferata (43 de strazi), Iancului, Chisinau, Basarabia, Ion Vlad, limita de sector (7 strazi), Pantelimon (51 strazi), Pache Protopopescu, Ferdinand, Mihai Bravu, Calea Calarasi, limita sector 1, Piata Rosetti (61 de artere), (Dacia - 65 strazi (St. cel Mare, Mihai Bravu, Ferdinand, Pache Protopopescu, P-ta Rosetti), Tei - 18 strazi (Barbu Vacarescu, Lacul Tei, Doamna Ghica, Colentina, Stefan cel Mare) si Pipera, Calea Floreasca, Pipera, Petricani, Lacul Tei, Barbu Vacarescu, St. cel Mare (37 de strazi). Primaria Capitalei va incepe si ea lucrari similare pe 24 de artere de pe raza Sectorului 2 (doua dintre acestea fiind deja in lucru - Calea Mosilor si Str. Polona). Ontanu a fost de acord cu afirmatia primarului general Adriean Videanu, conform careia Planul Urbanistic General trebuie modificat.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.