Atacantul Fiorentinei a marcat din nou, cu Palermo, dar golul sau a fost contestat de sicilieni. Marica a inscris si el, cei doi putind fi colegi contra Olandei.

Adrian Mutu continua seria fantastica pe care o are la Fiorentina: al 13-lea gol, dar unul care a generat discutii. Romanului i se imputa ca a inscris intr-o faza in care se impunea oprirea jocului deoarece un fotbalist de la Palermo era cazut pe gazon.

Presa impartita

Site-ul fiorentina.it a scris ca „atacantul Adrian Mutu a parcurs zeci de kilometri pe tot terenul" si i-a acordat nota 7,5. „Gazzetta dello Sport" a notat ca, in urma protestelor de la faza in care Mutu a marcat, antrenorul Francesco Guidolin (Palermo) a fost trimis in tribuna, iar in timp ce iesea de pe teren s-a certat cu omologul sau de la Fiorentina, Cesare Prandelli, cei doi fiind la un pas de a se lua la bataie. „Nu l-am vazut pe Guana la pamint si oricum arbitrul este cel care trebuie sa fluiere. Am recuperat mingea si am plecat in atac. Nu am furat nimic, golul nostru este regulamentar", a spus Mutu.

Marica il salveaza pe Lucescu

Posibila pereche a lui Mutu in atacul nationalei la partida contra Olandei, Ciprian Marica a marcat golul victoriei pentru Sahtior Donetk in meciul cistigat cu 1-0 de Sahtior in deplasarea de la Harkov. Marica a fost inlocuit in minutul 68, pe teren raminind pina la final Razvan Rat. Sahtior s-a apropiat la doua puncte de liderul Dinamo Kiev (46 de puncte) si asteapta increzatoare partida retur cu Sevilla, programata joi, in 16-imile Cupei UEFA.

Si Daniel Niculae, titular la Auxerre, a avut un weekend reusit. Echipa lui a invins la Paris, 1-0 cu PSG, iar „L’Equipe" a scris ca Nico „a fost rapid si periculos, dar din pacate nu a marcat. Unul dintre cei mai buni de pe teren". In schimb, Contra nu a evoluat nici un minut la Getafe, in timp ce Ogararu, neconvocat pentru Olanda, a fost titular la Ajax.

Mutu, un tiganus priceput

Presedintele clubului Palermo, Maurizio Zamparini, l-a criticat si el pe Adrian Mutu, dupa golul marcat impotriva formatiei sale, afirmind despre jucator ca este un "tiganus priceput care a facut o smecherie" subliniind si faptul ca toti romanii "fac smecherii", informeaza presa italiana. "Noi am fost pui, ei sacali", a conchis Zamparini, dups ce romanul fusese criticat inclusiv de antrenorul lui AC Milan, Carlo Ancelotti. In schimb, Asociatia Fotbalistilor Italieni l-a aparat pe jucatorul roman, subliniind ca doar arbitrul poate intrerupe oprirea jocului.