Initial, liderul PSD Mircea Geoana a anuntat, dupa sedinta BPN, ca motiunea urma sa fie transmisa ieri la Senat. Ulterior, dupa sedinta grupului senatorial al PSD, s-a hotarat sa se amane depunerea documentului pana maine. Surse din cadrul grupului s
Initial, liderul PSD Mircea Geoana a anuntat, dupa sedinta BPN, ca motiunea urma sa fie transmisa ieri la Senat. Ulterior, dupa sedinta grupului senatorial al PSD, s-a hotarat sa se amane depunerea documentului pana maine. Surse din cadrul grupului senatorial al PSD, citate de Mediafax, au sustinut ca decizia de amanare a fost luata la propunerea lui Ion Iliescu, care a apreciat ca textul de 14 pagini este prea lung si trebuie simplificat. In textul motiunii - intitulata "Falimentul invatamantului si cercetarii romanesti" - PSD il acuza pe ministrul Educatiei, democratul Mihai Hardau, ca, "ajuns accidental" in fruntea ministerului, "a devenit rapid groparul invatamantului romanesc". Pesedistii au apreciat ca promisiunile ministrului "au realizare zero" in practica, acestuia reprosandu-i-se ca pe timpul ministeriatului sau au avut loc cele mai ample greve din sistem si ca examenele nationale "au fost fraudate". Social-democratii au mai afirmat ca "recordul absolut" al activitatii ministeriale a lui Mihail Hardau a fost achizitionarea microbuzelor scolare "la suprapret si neconforme cu necesitatea de a transporta elevii la unitatile scolare", ajungand astfel sa ramana "impotmolite in noroi". (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.