Dan Ilie Morega a intrat in vizorul DNA pentru banii ceruti de la sefii institutiilor din Gorj pentru finantarea PNL.

Directia Nationala Anticoruptie s-a autosesizat in cazul liderului filialei PNL Gorj, Dan Ilie Morega, care ar fi cerut bani pentru alegerile europarlamentare, a declarat luni purtatorul de cuvint al DNA, Livia Saplacan.

Anuntul survine ca urmare a prezentarii in presa a unei inregistrari audio in care Morega le cere bani pentru partid sefilor liberali de la institutiile deconcentrate din judet. Initial, acesta a negat ca ar fi cerut bani pentru partid si a declarat ca inregistrarea este o „facatura". Ulterior, el a revenit asupra declaratiilor si a recunoscut veridicitatea inregistrarii.

Unul dintre cei criticati pentru ca nu au adus banii la partid a fost managerul interimar al Spitalului Judetean Tirgu-Jiu, Florin Mergea. Acesta a fost amenintat de Morega ca daca nu va da banii, va interveni ca el sa nu treaca de concursul ce i-ar putea conferi titlul de manager definitiv, concurs aflat in desfasurare in acele zile: „Sa aduceti banii! Ca sa stiu. Daca nu, nu ia examenul". Deoarece Mergea luase o nota mare la testul grila, iar a doua proba se desfasura chiar in ziua sedintei cu pricina, Morega a spus ca proba de interviu va fi „problema" managerului: „La scris poate sa ia nota mare. La interviu... Si asta e problema. (...) Aminam concursul!".

Banii pe care ii cerea in vederea campaniei electorale constau in cotizatiile de partid, sustine Morega. Insa Florin Mergea a declarat ca nu este membru PNL. Ieri, Mergea a fost declarat admis la concursul pentru postul de manager de spital.