Seful Comisiei parlamentare de ancheta a sefului statului, conservatorul Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca ii va trimite o scrisoare presedintelui Basescu in care ii va solicita sa trimita comisiei documentele necesare in derularea anchetei. Felix
Seful Comisiei parlamentare de ancheta a sefului statului, conservatorul Dan Voiculescu, a anuntat ieri ca ii va trimite o scrisoare presedintelui Basescu in care ii va solicita sa trimita comisiei documentele necesare in derularea anchetei. Felix a perorat ca Palatul Cotroceni blocheaza bunul mers al anchetei din Comisie. Daca ieri membrii Comisiei l-au audiat pe directorul Alro, astazi la Comisie sunt asteptati fostul si actualul director al SRI, Radu Timofte si George Maior, seful SIE Claudiu Saftoiu, alaturi de ex-ministrul Apararii, Teodor Atanasiu (PNL).
Solicitarea comisiei parlamentare de ancheta vine ca reactie la raspunsul consilierului de stat pe probleme cetatenesti din cadrul Presedintiei, Gabriel Piscociu, caruia comisia ii ceruse sa trimita registrul de intrare-iesire a documentelor trimise la Cotroceni. Purtatorul de cuvant al comisiei de ancheta, senatorul PRM Valentin Dinescu, s-a declarat nemultumit de raspunsul consilierului Piscociu la solicitarea comisiei, aratand ca acesta "se crede smecher" si "inventeaza o pretinsa anchetare a presedintelui pentru a se sustrage dansul de la aceasta audiere". Peremistul a explicat ca Voiculescu a primit ieri o adresa din partea lui Gabriel Piscociu, in care consilierul sustine ca "Parlamentul nu are atributiile constitutionale necesare si legale de anchetare a presedintelui, a Administratiei Prezidentiale si a consilierilor presedintelui". In plus, consilierul a transmis prin intermediul scrisorii ca "nu considera oportuna si nici necesara prezenta sa in fata comisiei", a mai spus Dinescu.
Scrisoarea unui consilier
In scrisoare, consilierul Cotrocenilor mai precizeaza: "Daca refererirea comisiei la dreptul de acces la informatiile publice are in vedere prevederile Legii 544/2001, privind liberul acces la informatiile publice, va precizez ca actul normativ amintit se refera la dreptul de acces la informatia de interes public al persoanei, al publicului, si nu al autoritatilor si institutiilor publice. Mai mult, Legea 544 reglementeaza si modul in care se realizeaza accesul publicului la informatiile de interes public, respectiv conditiile in care pot fi formulate cererile si termenele in care autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda la aceste cereri".
Amnezia lui Dobra
Membri ai conducerii producatorului de aluminiu Alro Slatina i-au solicitat presedintelui Traian Basescu, intr-o intalnire la Palatul Cotroceni in perioada mai-iunie 2006, ajutorul in problemele legate de achizitia de energie, a declarat ieri directorul general al Alro, Gheorghe Dobra. El a afirmat, la sedinta Comisiei parlamentare de ancheta, ca Alro a solicitat vizita, iar din delegatie au facut parte el insusi, vicepresedintele Consiliului de Administratie al companiei, Marian Nastase, si un vicepresedinte al grupului Marco, care controleaza Alro. Dobra a aratat ca nu isi aminteste cu exactitate data intalnirii, mentionand ca aceasta a avut loc cand "pomii erau infloriti". De asemenea, directorul general al Alro a afirmat ca nu isi aminteste daca memoriul transmis de companie presedintelui Basescu in care a solicitat sprijin pentru cumpararea de energie la preturi mai mici a fost transmis inainte sau dupa vizita. Intrebat daca reprezentantii Alro s-au intalnit pe parcursul vizitei cu Teodor Stolojan, Dobra a raspuns ca nu isi aminteste acest lucru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.