Criza luptei impotriva coruptiei a fost semnalata de patru ONG-uri intr-o scrisoare adresata comisarului Franco Frattini. Miine, Comitetul Strategic il audiaza pe procurorul Marian Sintion, seful demisionar al DGA.

Ingrijorate de situatia creata in Ministerul Administratiei si Internelor, dupa demisia sefului DGA, patru ONG-uri i-au scris ieri comisarului european Franco Frattini (foto) si au solicitat Comisiei Europene „sa monitorizeze cu atentie actuala criza de la DGA si evolutia reformelor anticoruptie si sa ia atitudine fata de posibile crize in lupta anticoruptie, precum si sa sprijine in continuare initiativele care vizeaza lupta anticoruptie in Romania". In calitate de membru al Comitetului Strategic ce monitorizeaza activitatea Directiei Generale Anticoruptie, AID Romania a cerut ministrului Blaga demiterea comisarului-sef Constantin Manoloiu, seful Corpului de Control, in conditiile in care se va dovedi ca acesta din urma se face vinovat de luare de mita, fapta pentru care este cercetat de DGA. Manoloiu este si cel care a ordonat inspectia Corpului de Control, facuta in aceste zile la DGA.

Mai mult, AID l-a atentionat pe Blaga ca unii dintre ofiterii Corpului de Control sint in conflict de interese „in conditiile in care mass-media au semnalizat faptul ca o parte dintre aceste persoane sint anchetate in prezent de DGA pentru cazuri de coruptie". Comitetul Strategic al DGA ii va audia miercuri, la ora 11.00, pe Marian Sintion si pe seful Comisiei de Control Vasile Nita (despre care surse din MAI ne-au declarat ca s-ar fi retras din comisie - n.r.), in vederea lamuririi situatiei de criza de la DGA.