Mi se reproseaza ca abdic de la statutul de analist comentator si ma ratacesc pe caile propagandei, ca din analist devin propagandist si din ins obiectiv, fiara subiectiva.

Incerc sa demonstrez rational, obiectiv si rece asemenea u
Mi se reproseaza ca abdic de la statutul de analist comentator si ma ratacesc pe caile propagandei, ca din analist devin propagandist si din ins obiectiv, fiara subiectiva.

Incerc sa demonstrez rational, obiectiv si rece asemenea unui sloi de gheata cum de am ajuns in asemenea stare. Subiectivitatea care ma bintuie este urmarea unei analize obiective, partizanatul, de asemenea. Sa le luam pe rind si sa vedem de unde mi se trage. Cauza dintii este campania electorala care a adus Alianta si presedintele la putere. Toate vorbele lor belicoase imi spuneau, mie si altora care au votat la fel, ca astia cu Alianta vor sa se lupte pe viata si pe moarte cu starea de coruptie care napadise tara pina la irespirabil in mandatul Nastase. Convins ca viitorul nostru nu face doi bani daca nu limitam coruptia, am pus stampila pe campionii anticoruptiei. Din acel moment, intre mine si Alianta s-a stabilit un contract: ei s-au angajat sa faca, eu m-am angajat sa-i sustin. Bun, sa vedem ce a urmat. O analiza obiectiva arata faptul ca zona cea mai prolifica in infractori cu gulere albe este aceea a vechilor fratii ale securistilor si fostilor nomenclaturisti comunisti. Pe baza acestui rationament, am zis ca e nevoie de continuat destructurarea vechilor cumetrii prin predarea dosarelor la CNSAS si prin condamnarea oficiala a ideologiei comuniste prin instrumentul politic al acestor deziderate, si anume Alianta. Numai ca aceasta nu a cistigat alegerile, aici PDSR are matematic si obiectiv dreptate. In acel moment, vazind eu ce se intimpla, am decis ca e nevoie de fortat noi alegeri cu orice pret, chiar si cu cel al aminarii aderarii. Hotia nu are nici culoare politica si nu are sentimente pro sau antieuropene, iar lupta impotriva ei este prioritate nationala absoluta, mi-am zis. Ce s-a intimplat stie toata lumea. Ca sa ajunga Alianta la guvernare i-a acceptat pe ai lui Voiculescu, unul din marii mahari ai lustrabililor, intr-o operatiune careia presedintele i-a spus solutie imorala. I-am dat dreptate tot obiectiv si rece. Cum puteam numi altfel aceasta prima abdicare? De atunci a inceput sfirsitul Aliantei. Era evident ca nu poti lupta impotriva securistilor si a nomenclaturistilor penali avindu-i in Guvern pe cei care le reprezinta interesele. Acum e vremea sa ne intrebam cine a omorit Alianta. Tot obiectiv, tot rational si logic zic ca sus-numita Alianta a decedat in momentul in care alegerile anticipate au fost acceptate de premier, pe urma au fost boicotate. Si asta este un adevar care poate fi demonstrat rece, obiectiv, fara patima si partinire. Vinovatia este egal distribuita liberalilor si democratilor, sint la fel de vinovati, pentru ca au fost la fel de atrasi de putere. Cei de la PD au schitat retoric impotrivirea si stau, tocmai din aceasta cauza, stimate politician Crin Antonescu, mai bine decit Domnia ta, in sondaje. Au dat impresia ca se afla mai aproape de dorintele electoratului pe care

l-ati mintit impreuna. Voi gros, ei mai subtil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.