Contractul cu Energy Holding includea clauza privind posibilitatea de revindere a curentului cumparat, spune Mircea Basescu, fratele presedintelui.

Mircea Basescu, fratele presedintelui, acuzat de Grupul de Investigatii Politice ca a mintit atunci cind a spus ca nu este un apropiat al patronului Energy Holding, a declarat ieri ca s-a intilnit intimplator cu Bogdan Buzaianu in clubul bucurestean Bamboo, loc in care au fost facute fotografiile publicate de Mugur Ciuvica. „Ne-a observat Buzaianu, a venit la noi, a stat citeva minute, dupa care s-a intors la masa lui", rememoreaza Basescu evenimentul petrecut in luna decembrie a anului trecut.

Contractul intre Plusfood SRL si Energy Holding este unul standard, incluzind si clauza potrivit careia beneficiarul are dreptul de a vinde mai departe curentul cumparat, a mai spus Mircea Basescu, care a adaugat: „Nu am vindut niciodata curent electric. Nu stiu cum se fac aceste activitati economice. Nu e simplu sa vinzi energie electrica asa cum ai vinde oua la piata".

Mircea Basescu nu mai este la fel de sigur ca vrea sa-l dea in judecata pe Mugur Ciuvica, presedintele GIP. „Daca a spus ca Mircea Basescu vinde energie electrica, il dau in judecata. Daca a spus insa ca poate sa vinda conform contractului, nu", a precizat el. Ramine ca decizia finala s-o ia avocatul.

Mircea Basescu a mai spus ca actionarii olandezi ai firmei Plusfood sigur au aflat de scandalul din presa romana si „exista posibilitatea ca acestia sa se retraga de pe piata romaneasca", deschizindu-si un punct de lucru in alta tara.