Presedintele atrage atentia ca prin respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului se va ajunge la mentinerea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid in frontierele terestre ale Romaniei, contravenind astfel legislatiei europene, m
Presedintele atrage atentia ca prin respingerea Ordonantei de urgenta a Guvernului se va ajunge la mentinerea comercializarii marfurilor in regim duty-free si duty-paid in frontierele terestre ale Romaniei, contravenind astfel legislatiei europene, magazinele duty-free putand reprezenta puncte de evaziune fiscala. In opinia sefului statului, prin restrangerea cadrului de comercializare a acestor marfuri, se asigura un control eficient al acestui fenomen, control ce va inlatura posibilitatea savarsirii unor infractiuni. Traian Basescu aminteste ca Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 48/2006 a fost adoptata intrucat acest act normativ contribuie la reducerea criminalitatii transfrontaliere. Desfiintarea acestor magazine, mai precizeaza seful statului, va elimina posibilitatea savarsirii infractiunilor de contrabanda, evaziune fiscala, contrafacere si concurenta neloiala prin aceste puncte, infractiuni care au adus atingere dreptului de proprietate intelectuala. (A.H.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.