1. Ca sa se nasca paine, e nevoie sa moara seminte de grau, mai intai ca sa fie graul planta, apoi ca sa fie semintele faina. Stiti cine a inteles afacerea asta.
2. Paine cu seminte. Perle cu scoici in ele. Cea mai gustoasa paine din preajma no
1. Ca sa se nasca paine, e nevoie sa moara seminte de grau, mai intai ca sa fie graul planta, apoi ca sa fie semintele faina. Stiti cine a inteles afacerea asta.
2. Paine cu seminte. Perle cu scoici in ele. Cea mai gustoasa paine din preajma noastra, azi, e aceea cu seminte. Cine stie cunoaste. Gustoasa? Chestiune de gust? Nu. Sanatoasa. Cine cunoaste stie.
3. Orice context este orbitor: te orbeste. Unul singur e cu adevarat orbitor: te ilumineaza.
4. De ce va fi fiind mai sanatoasa si - culmea - mai gustoasa painea cu seminte intr-insa?
5. Ce context are a fi iluminator in orbecaiala in care ne aflam?
6. Amicii ne spun: "Ori-ori. E vremea lui ori-ori". Noi le spunem: "Daca nu a venit inca vremea lui si-si, pesemne ca a si venit deja vremea lui nici-nici".
7. Amicii ne spun: "O.K. Dar nu mai puteti ramane langa cei care stau sub ori-ori, daca voi vreti sa stati sub si-si".
8. Le raspundem: "Nu vrem sa stam nici sub si-si, pentru ca, iata, inca nu a venit, nici sub nici-nici, pentru ca, iata, voi ne certati".
9. Ei zic: "Alegeti! Ce alegeti?"
10. Noi incercam sa contrazicem: "In afara de ori-ori, si-si, nici-nici, sa nu mai fie nici o optiune?"
11. Care ar putea fi? intreaba ei.
12. Rasturnarea. Convertirea.
13. Adica? intreaba ei, in continuare. Si se grabesc sa-si precizeze gandul: "Voi credeti ca daca un drac se poarta ca si cum s-ar fi convertit la ingereala, "dracu' ala e deja inger?"
14. Ei bine, aici, la 14, noi ne pierdem uzufructul ratiunii si le spunem asa:
Dragilor, In ce afacere ne aflam? Este ea pe numele ei Romania, ori este ea pe numele ei Basescu, Tariceanu, Patriciu...? / Mosilor, A venit vremea cand adevarul nu mai trece prin presa, trece prin sufletele voastre, ca un bisturiu. Daca vreti anestezie, optati: ori-ori. Daca vreti sanatate sufleteasca, lasati durerea sa doara. / Liichelelor, E vremea sa optati cu adevarat: stiti voi, onestamente, ce o doare pe Romania, ori stiti voi, onestamente, doar ce va doare pe voi?
P.S. Semnaturile de adeziune vor fi trimise pe adresa lui Ioan Grosan, il stiti voi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.