Grafica volumului este realizata de Vasile Anghelache, lansarea reprezentand si o avanpremiera a expozitiei din luna mai, de la Galeria Simeza, a expozitiei personale a graficianului, cu aceasta ocazie urmand a fi expuse 15 dintre lucrarile sale. "Va
Grafica volumului este realizata de Vasile Anghelache, lansarea reprezentand si o avanpremiera a expozitiei din luna mai, de la Galeria Simeza, a expozitiei personale a graficianului, cu aceasta ocazie urmand a fi expuse 15 dintre lucrarile sale. "Vasile Anghelache mi-a citit cartile si a constatat ca ne potrivim pe aceleasi amintiri din copilarie, asa ca la inceputul anului 2006 m-a anuntat ca a definitivat un ciclu de desene (si gravuri) dedicate Cantonului 248 si comunei Adjudu Vechi, transpunand pe o plansa versuri de ale mele. Fiecare tablou din acest ciclu, in timp fiind o izbanda sufleteasca a lui, la care rezonam amandoi. Am constientizat ca am putea sa aparem cu o carte impreuna: unul vine cu versurile, celalat cu desenele, legandu-ne acelasi centru al universului si impartasind cam aceeasi copilarie la Adjudu Vechi si Cantonul 248, nu? In definitiv, orice e posibil in joaca.", marturiseste autorul in finalul volumului. La evenimentul de astazi de la Muzeul Literaturii sunt invitati Marin Mincu, Bogdan Ghiu, Marin Codreanu si Nicolae Macovei, iar Silvia Codreanu va citi din versurile continute in aceasta "carte-obiect", cum o numeste autorul. Manifestarea se inscrie in cadrul celei de-a treia editii a Festivalului "Primavara Poetilor/ Le Printemps des Poetes". (M.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.