„Stejarii" au cistigat cu 50-14 meciul cu Spania, penultimul meci oficial inaintea confruntarilor de la Campionatul Mondial.

Rugbistii romani i-au dominat copios pe spanioli la tusa. Invinsa acasa de Georgia in primul meci al anului in care principalul obiectiv este o participare onorabila la Campionatul Mondial din Franta, reprezentativa de rugby a Romaniei nu putea sa comita greseli cu modesta echipa a Spaniei.

Concurs de eseuri

Era doar minutul 5 al meciului din Cupa Europeana a Natiunilor, cind Petre Cristian profita de o patrundere a lui Mersoiu pentru a marca primul eseu. Avea sa fie inceputul unei victorii concludente a „stejarilor", 50-14, pentru care au mai marcat Catalin Fercu (doua eseuri), Iulian Dumitras (doua eseuri), Valentin Calafeteanu (un eseu, o transformare), Sorin Socol (un eseu), Marius Tincu (un eseu), Danut Dumbrava (o transformare), Florin Vlaicu (trei transformari). Victoria a adus Romania, cel putin temporar, pe prima pozitie in clasamentul celei de-a doua competitii rugbistice a Europei. Urmeaza Rusia, Portugalia si Georgia, cu un meci mai putin, in timp ce Cehia, adversarul nostru de saptamina viitoare, inca nu a apucat sa joace.

Spanioli multumiti

„Meciul de astazi este o treapta in drumul spre Cupa Mondiala si o revansa dupa partida cu Georgia. Ne-a mers totul astazi, eram decisi sa invingem si am reusit. Nu ne imbatam insa cu apa rece, este un succes care trebuie confirmat si cu meciurile viitoare", a declarat la final capitanul Sorin Socol. Managerul francez Robert Antonin a evidentiat ca a reaparut placerea de a juca, dar a sanctionat greselile multe pe care le-au facut elevii sai, importante in conditiile unui adversar mai puternic decit Spania. „Romania a dominat clar in gramezi, mol, tusa, practic peste tot. Era greu sa facem mai mult decit atit, chiar i-am felicitat dupa meci, mai ales pentru ca au marcat eseu in ultimul minut", a punctat si antrenorul spaniolilor, Gerard Glynn .

Urmatorul meci al Romaniei in CEN este programat pe 17 martie, in deplasare, in compania Cehiei. In aceeasi zi, Spania va intilni Georgia.

Fantastica Italia

In Turneul celor 6 Natiuni, Irlanda a invins la limita Scotia, 19-18, suficient insa pentru a-si trece in palmares „Tripla Coroana", un trofeu care recompenseaza victoriile in fata celorlalte reprezentative britanice din competitie. Inaintea derby-ului Franta-Anglia, disputat ieri-seara, cea mai mare surpriza a furnizat-o Italia, viitoare adversara a Romaniei la Campionatul Mondial, obtinind, in premiera, a doua victorie consecutiva in turneu, 23-20 cu Tara Galilor. „Fantastic bis pentru Italia", a scris „Gazzetta dello Sport", care saluta una dintre putinele dati in care Squadra Azzurra nu va mai fi detinatoarea lingurii de lemn a competitiei.