Ministerul bulgar de Interne a pastrat secrete informatii despre politicianul Boyko Borissov - actualul primar al capitalei Sofia - acuzat de publicatia Congresului american de legaturi cu liderii lumii interlope, dezvaluie deputatul de dreapta Atanas Atanasov, citat de Mediafax.
In perioada 2001-2005, dosarul lui Borissov a fost pastrat secret de ministrul de Interne Georgi Petkanov, mai ales ca la acea vreme actualul primar al Sofiei era secretar de stat in Ministerul respectiv. Atanasov sustine ca dosarul lui Borissov a fost compilat inca din 1997, recomandand Parchetului sa ceara de la Congresul SUA informatiile despre popularul politician.
Publicatia americana Congressional Quarterly a publicat de curand un articol care demonstra legaturile lui Borissov cu criminalitatea organizata. Autorul materialului a utilizat ca sursa un raport privind riscurile financiare, redactat de o institutie bancara elvetiana. "Procuratura trebuie sa analizeze toate crimele comise incepand cu 2001 si sa afle de ce nu au fost solutionate. Ceea ce afirma raportul este un secret public in Bulgaria, unde toata lumea cunoaste legaturile lui Borissov", a incheiat Atanasov.
Ca reactie la articolul publicat in Statele Unite, Boyko Borissov a explicat ca relatiile sale cu doi presupusi lideri interlopi - Rumen Nikolov si Aleksei Petrov - erau doar in cadrul Federatiei bulgare de Karate. "Nikolov era presedintele Federatiei, Petrov era antrenor principal, iar eu eram presedintele Consiliului Antrenorilor", explica primarul Sofiei. (D.E.)