Activitatea Aeroportului „Mihail Kogalniceanu" a fost sabotata la un tirg international din Polonia, afirma directorul Corneliu Balan.

Persoane care pretindeau ca reprezinta Aeroportul „Mihail Kogalniceanu" din Constanta la un tirg aeronautic international au lansat informatii potrivit carora aeroportul are probleme mari. Declaratia apartine directorului de la Kogalniceanu, Corneliu Balan, care a precizat ca a aflat acest lucru de la omologii sai din alte tari, prezenti la tirgul de la Posnan, Polonia. „Mai multe persoane s-au dat drept angajati ai aeroportului si au incercat sa denigreze activitatea". Respectivii ar fi afirmat in cadrul intilnirii ca aeroportul Kogalniceanu urmeaza sa fie desfiintat, a mai aratat Balan, care, desi incitat, nu a fost la Posnan. Ca urmare a acestui lucru, aeroportul a pierdut mai multe contracte cu operatori aerieni.

„SRI se ocupa"

„Nu stim cine a dat astfel de informatii, dar incercam sa aflam. De acest caz se ocupa acum si SRI, pentru ca este vorba despre un atentat la interesele si siguranta nationala", a declarat Balan pentru un ziar local, „Replica de Constanta". Rugat ieri sa dea mai multe amanunte referitor la aceasta afirmatie, directorul aeroportului a fost mult mai retinut, fara insa a confirma sau infirma declaratia initiala: „Ei, mai exagereaza si ziaristii astia". Purtatorul de cuvint al SRI nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere. Corneliu Balan nu a spus nici care ar putea fi motivele pentru care cineva ar incerca discreditarea activitatii Aeroportului Kogalniceanu.

„Exista un soi de sabotaj"

Deputatul democrat Laurentiu Marinescu, membru al Comisiei pentru industrii si servicii din Camera Deputatilor, ne-a declarat ca a aflat de sabotaj in urma discutiilor care s-au purtat pe marginea Contractului Colectiv de Munca al salariatilor.

„Mie mi s-au adus la cunostinta doar tangential aceste probleme. Exista un soi de sabotaj, o incercare de stagnare a evolutiei aeroportului. Nu putem vorbi despre un complot, insa trebuie sa avem in vedere faptul ca pista de la Constanta este cea mai serioasa cu exceptia celei de la Otopeni."

Cert este ca aeroportul nu se desfiinteaza. Ieri a fost inchis pentru o luna, in vederea unor lucrari de reparatie a pistei, lunga de 4,3 km. De asemenea, militarii americani care se vor antrena in baza de la Mihail Kogalniceanu incepind din acest an vor ateriza tot aici, insa acest lucru nu va schimba destinatia aeroportului. „Aeroportul civil va functiona permanent, iar americanii vor intra pe pista in masura in care li se va permite", a mai precizat directorul Corneliu Balan.