Seful de cabinet al ministrului de Interne s-a improprietarit cu un apartament de serviciu cu patru camere, desi nu e politist si sta in minister doar pe perioada mandatului lui Blaga.

Lipsa de apetit a lui Vasile Blaga pentru o ancheta serioasa si temeinica in afacerea apartamentelor de serviciu ar putea avea o explicatie chiar in anticamera ministrului. Unul dintre numele aflate pe lista personalului din MAI care si-a cumparat la preturi derizorii apartamentele de serviciu apartine unui civil angajat in minister strict pe perioada mandatului de ministru. Este vorba despre seful de cabinet al lui Vasile Blaga, Alexandru Boer.

Originar din Cluj, Alexandru Boer a fost numit in functia de consilier al lui Blaga in ianuarie 2005. El este angajat civil la cabinetul demnitarului, ceea ce inseamna ca isi pastreaza actuala functie doar pentru perioada in care lucreaza ministrul Blaga.

Dupa venirea in Bucuresti, lui Boer i s-a repartizat un apartament de serviciu al MAI, aflat pe Strada Libertatii nr. 1, in apropierea Palatului Parlamentului. Ulterior, Boer a primit aprobare sa-si cumpere apartamentul de serviciu, in suprafata de 153 de metri patrati, pentru suma de 41.500 de euro, cam un sfert din pretul zonei.

„M-a intrebat Blaga: «Ai unde sa stai?»"

Cind l-am intrebat pe consilierul lui Blaga cum a ajuns in posesia locuintei, acesta a parut amnezic: „Nu mai stiu cind am inchiriat locuinta de la MAI. Este un apartament cu patru camere. Nu stiu cit am dat pe el. Nu ma intereseaza. Platesc rate la el si nu ma intereseaza. Nu mai stiu cind am facut cerere sa primesc locuinta. Nu stiu care este criteriul dupa care s-au dat locuintele". L-am rugat pe Boer sa verifice in acte.

Dupa ce a gasit datele in actele de vinzare-cumparare, Boer ne-a explicat: „Sintem trei persoane in familie. Valoarea apartamentului este de 140.875,80 lei noi, iar dobinda de 5 la suta pe an, adica 70.143,54 de lei pe 20 de ani". Consilierul lui Blaga plateste rata lunara in jur de 1.200 de lei.

Boer ne-a confirmat ca ocupa functia atit timp cit Blaga este ministru, dupa care ii inceteaza contractul si pleaca din MAI. Apartamentul insa ii ramine.

Blaga l-a preferat „Vulpii"

Anul trecut, Ministrul de Interne, Vasile Blaga, l-a propus pe Alexandru Boer pentru functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna (DGIPI) din Ministerul Administratiei si Internelor, in locul lui Virgil Ardelean - „Vulpea". Surse din minister sustin ca s-a opus premierul Tariceanu, pentru ca, desi Boer e liberal, e perceput ca un apropiat al PD-istului Blaga. Alexandru Boer a terminat in 1997 Universitatea „Babes-Bolyai" din Cluj. A fost membru al Partidului Alternativa Romaniei, care s-a transformat apoi in Uniunea Fortelor de Dreapta si a ajuns seful de cabinet al parlamentarului Varujan Vosganian si, mai tirziu, secretar general adjunct al PNL.