Liderul democratilor Emil Boc a dezvaluit ieri ca premierul a semnat Ordonanta de Urgenta 135/23 februarie 2007, publicata in Monitorul Oficial, care arata ca "se interzice suspendarea incetarea, intreruperea sau impiedicarea, in orice mod, a organiz
Liderul democratilor Emil Boc a dezvaluit ieri ca premierul a semnat Ordonanta de Urgenta 135/23 februarie 2007, publicata in Monitorul Oficial, care arata ca "se interzice suspendarea incetarea, intreruperea sau impiedicarea, in orice mod, a organizarii si desfasurarii alegerilor, ori a efectuarii oricaror operatiuni electorale". Textul citit de Boc se regaseste in articolul 1 al Ordonantei, care prevede masuri pentru mai buna organizare si desfasurare a alegerilor. Actul normativ, semnat de Tariceanu si contrasemnat de secretarul de stat in MAI Paul Victor Dobre, mai arata ca, in cazul unor situatii extraordinare, Autoritatea Electorala Permanenta poate propune o noua data a alegerilor, care se aproba prin Hotarare a Guvernului. Potrivit liderului PD, cererea premierului privind amanarea alegerilor europene nu are la baza nici o situatie de forta majora, scrutinul putand fi contramandat doar in cazuri de "cutremur, cataclism sau o decizie judecatoreasca". Ca atare, liderul pedistilor a sustinut ca amanarea alegerilor pentru PE nu este posibila din punct de vedere juridic si constitutional, premierul semnand deja o OUG prin care se interzice suspendarea, incetarea, intreruperea sau impiedicarea alegerilor. Liderul PD a mai spus ca ii cere premierului Calin Popescu Tariceanu "sa ramana solidar si consecvent cu propriile acte pe care le semneaza" si "sa nu se razgandeasca". (C.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.