Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru va sesiza Corpul de Control al primului-ministru in legatura cu Ordonanta de Urgenta care prevede stergerea datorilor a 34 de societati cu capital majoritar de stat. "In preajma sarbatorilor de iarna, Guvernul a vo
Vicepresedintele PIN Lavinia Sandru va sesiza Corpul de Control al primului-ministru in legatura cu Ordonanta de Urgenta care prevede stergerea datorilor a 34 de societati cu capital majoritar de stat. "In preajma sarbatorilor de iarna, Guvernul a votat o Ordonanta de Urgenta privind unele masuri pentru diminuarea arieratelor bugetare, prin care se stergeau datorii pentru 34 de firme cu capital majoritar de stat, firme din sectorul energetic. Consider ca Guvernul a facut o mare greseala. Cum a fost si in cazul privatizarii Petrom, Parlamentul nu a stiut despre ce suma este vorba. Unii spun ca e vorba de un miliard de euro, in timp ce altii vehiculeaza suma de 6,5 miliarde de euro", a declarat Sandru. Aceasta a sustinut ca si averile celor 34 de manageri ar trebui verificate. Pe de alta parte, vicepesedintele PIN a spus ca va cere si ministrului Finantelor sa spuna de ce suma a fost nevoie pentru acoperirea datoriilor. Sandru a mai aratat ca, in cazul in care nu va primi raspuns la solicitari, se va adresa Justitiei. Referindu-se la situatia celor 34 de firme, Sandru a dat ca exemplu Societatea Nationala a Lignitului Oltenia, care, in ciuda pierderilor, a sponsorizat, anul trecut, cu 60 de miliarde de lei echipa de fotbal Pandurii Targu Jiu. Patronul acestei echipe, Marin Condescu, este si liderul de sindicat de la societatea respectiva. Potrivit informatiilor lui Sandru, SNLO se pregateste sa sponsorizeze anul acesta aceeasi echipa cu inca 100 de miliarde de lei. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.