Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, ne-a detaliat, intr-un interviu, investitiile catre care a redirectionat banii alocati operatorului de deszapezire, pentru zilele "in asteptarea omatului".
Ce se intampla cu banii alocati pentr
Liviu Negoita, primarul Sectorului 3 al Capitalei, ne-a detaliat, intr-un interviu, investitiile catre care a redirectionat banii alocati operatorului de deszapezire, pentru zilele "in asteptarea omatului".
Ce se intampla cu banii alocati pentru deszapezire?
Printr-o negociere cu operatorul nostru, i-am redirectionat in infrastructura - la sistematizarile pe verticala (amenajarea parcarilor in spic), asfaltarea strazilor de pamant si extinderea retelelor de apa si canalizare.
Detaliati aceste investitii.
In primul rand, vom largi strazile secundare, acolo unde, din cauza traficului si a lipsei de sistematizare amanata de zeci de ani, viata devine imposibila. V-as da un exemplu: asa cum am largit Str. Patriotilor - cu parcari stanga-dreapta - avem lucrari in derulare pe Str. Prevederii, unde, la fel, realizam aceasta largire, pana la intersectia cu strada Mizil, inclusiv strada Mizil.
Largiti strazile cu o banda de circulatie?
De fapt, eliberam carosabilul. Facem parcari in spic pe dreapta si pe stanga, intrand in maidanul dinspre blocuri, astfel ca ambele fire de circulatie raman libere. Langa parcari, mutam spre blocuri trotuarul de acces, astfel incat si pietonii sa beneficieze de ceea ce li se cuvine.
Dupa realizarea acestor lucrari, putem vorbi de "Bulevardul Patriotilor" sau "Bulevardul Prevederii" -, desi ele nu sunt declarate ca atare. Este o actiune pe care o vom continua peste tot unde strazile ne permit asemenea amenajari - pentru ca nu vom putea duce parcarea sau trotuarul pana sub geamul locatarilor. Pe mine ma intereseaza sa existe spatiu verde de pana la 3,5 m pana la limita imobilului.
Veti asfalta toate strazile
de pamant?
Da, aproximativ 80 de strazi de pamant vor intra la modernizare, astfel incat la sfarsitul anului sa primeasca apa, canal, asfalt. In total, vom moderniza 101 strazi si vom repara 85 de alei dintre blocuri.
Cate parcari veti amenaja?
Anul acesta vom dubla numarul de locuri de parcare la sol, sa ajungem la 70.000. In prezent lucram pe Nerva Traian si Postavarului, si vom continua pe Bd. Mircea Voda. Vom construi si trei parcaje supraterane - cu cate 300 de locuri la intersectia Bd. Decebal cu Calea Calarasi si pe Str. Racari, si cu 1.000 de locuri in spatele cladirii actualului Tribunal al municipiului Bucuresti.
Ati organizat licitatia pentru ridicarea masinilor?
Da, din 15 martie aceasta activitate va intra in forta. Masinile societatii castigatoare sunt omologate, pentru a putea transporta in conditii de siguranta maxima autoturismele parcate sub semafor, in statii RATB sau pe spatii verzi. Vom actiona, in principal, pe marile bulevarde, acolo unde sunt parcari in spic.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.