Mugur Ciuvica a facut publice ieri doua fotografii in care sint infatisati Mircea Basescu, fratele presedintelui tarii, si Bogdan Buzaianu, patronul de la Energy Holding.

Mugur Ciuvica vrea sa demonstreze ca Mircea Basescu este un apropiat al lui Bogdan Buzaianu si „prieten de pahar" cu acesta. Ciuvica afirma ca fratele presedintelui a mintit atunci cind a declarat ca l-a vazut o singura data pe Buzaianu, dupa semnarea contractului prin care Energy Holding urma sa vinda energie electrica firmei Plusfood Constanta, unde Mircea Basescu este director general, pentru a discuta detalii tehnice ale contractului. „Fotografiile pe care le publicam astazi demonstreaza ca Mircea Basescu minte. Este imposibil ca doua persoane care nu sint nici macar cunostinte sa se afle in ipostaze precum cele din fotografiile pe care le publicam", spune Ciuvica. Mircea Basescu a declarat pentru MEDIAFAX ca nu este un apropiat de-ai lui Buzaianu. El a precizat ca poza in care apare alaturi de patronul de la Energy Holding a fost facuta anul trecut, in decembrie, intr-un club din Bucuresti.

Plusfood a primit dreptul sa vinda energie

Cotidianul „Gandul" a publicat saptamina trecuta informatia potrivit careia Mircea Basescu cumpara energie de la firma Energy Holding, acuzata de presedintele Basescu ca ar „capusa" ALRO Slatina prin faptul ca ii intermediaza achizitia de energie. Ciuvica a facut ieri public si contractul dintre cele doua firme. Conform articolului 10, litera „e" din contract, Plusfood poate sa vinda energie electrica unor subconsumatori. Legal, Plusfood nu poate vinde energie electrica, deoarece firma are ca obiect de activitate producerea si conservarea carnii de pasare. Fratele presedintelui a precizat ieri ca firma Plusfood nu a revindut energie electrica. „Plusfood primeste energie electrica cu 87,4 dolari/MWh, iar noi nu revindem energie. Daca as face asa ceva, olandezii ar afla si m-ar da afara in secunda doi", a adaugat Mircea Basescu.