Ministerul Finantelor Publice mentine tinta de deficit bugetar pentru acest an la 2,8% din produsul intern brut (PIB) a declarat secretarul de stat in MFP Bogdan Dragoi. Atat Comisia Europeana, cat si Fondul Monetar International (FMI) s-au declarat
Ministerul Finantelor Publice mentine tinta de deficit bugetar pentru acest an la 2,8% din produsul intern brut (PIB) a declarat secretarul de stat in MFP Bogdan Dragoi. Atat Comisia Europeana, cat si Fondul Monetar International (FMI) s-au declarat sceptice cu privire la atingerea acestui deficit. "Rolul Ministerului Finantelor Publice este sa acopere deficitul. Vrem sa devenim o Trezorerie adaptata anului 2007 si vom incerca sa emitem cat mai multe titluri de stat. MFP trebuie sa iasa in piata", a spus Dragoi, prezent la summit-ul financiar organizat la Bucuresti de East Capital. Comisarul pentru afaceri economice si monetare, Joaquin Almunia, si-a exprimat, in urma cu cateva zile, ingrijorarea cu privire la faptul ca Romania are in vedere o relaxare a politicilor fiscale intr-un moment de crestere economica favorabila, Comisia Europeana recomandand, miercuri, controlul majorarii cheltuielilor publice. Comisia considera ca riscurile asupra obiectivelor bugetare sunt relativ echilibrate in 2007, dar deficitele inregistrate ar putea fi ulterior mai mari decat se preconizeaza, in mare parte din cauza riscului depasirii pragului de cheltuieli si a unei restrictionari nejustificate in 2009. "Strategia bugetara nu asigura o marja de siguranta suficienta pentru a evita ca deficitul sa depaseasca pragul de referinta de 3% din PIB, in conditiile unor fluctuatii macroeconomice normale", a aratat Comisia. In perioada 8-11 martie a avut loc, la Bucuresti summit-ul East Capital, care reuneste circa 200 de investitori straini. East Capital este o societate independenta de administrare a fondurilor deschise de investitii, cu active nete de peste 3,8 miliarde de euro si cu sediul in Stockholm. (Gilda POPA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.