Politicienii au pareri impartite in ceea ce priveste participarea presedintelui la sedinta de Guvern de astazi. In timp ce liberalul George Scutaru sustine ca Basescu forteaza legea pentru a veni la Guvern, liderul PD Emil Boc spune ca, fiind in disc
Politicienii au pareri impartite in ceea ce priveste participarea presedintelui la sedinta de Guvern de astazi. In timp ce liberalul George Scutaru sustine ca Basescu forteaza legea pentru a veni la Guvern, liderul PD Emil Boc spune ca, fiind in discutie o problema de politica externa- in speta alegerile europarlamentare- presedintele are dreptul constitutional sa participe si sa prezideze sedinta de Guvern.
George Scutaru (PNL):
Seful statului interpreteaza
"Presedintele Traian Basescu forteaza din nou legea pentru a veni la Guvern din dorinta de a-i ajuta, in primul rand, pe cei din PD. Articolul 87 din Constitutie precizeaza foarte clar conditiile in care presedintele ia parte la sedintele Executivului, acestea fiind problemele de politica externa, cele de aparare si cele privind asigurarea ordinii publice", a declarat deputatul PNL George Scutaru (foto). El a insistat ca Basescu "interpreteaza" Constitutia pentru a merge la Palatul Victoria "cand are chef". "Organizarea alegerilor nu se incadreaza in cele trei domenii trasate de articolul 87, iar Basescu interpreteaza din nou Constitutia intr-o maniera proprie, urmand sa mearga la Palatul Victoria cand are el chef, de parca nu ar fi vorba de Guvern, ci de Golden Blitz", a completat deputatul liberal.
Lucian Bolcas (PRM)
O incercare de intimidare
Vicepresedintele PRM, Lucian Bolcas, sustine ca intentia presedintelui de a merge la sedinta de Guvern de astazi reprezinta o incercare de intimidare. "Presedintele Traian Basescu incearca sa intimideze Guvernul. Intentia sa de a lua parte la sedinta Executivului, in acest caz, reprezinta un razboi deschis impotriva Cabinetului Tariceanu. Problema organizarii alegerilor europarlamentare, cat si data acestora, cade strict in atributiile Guvernului", ne-a declarat ieri Bolcas.
Serban Nicolae (PSD):
Se autoinvita
Pe de alta parte, senatorul PSD Serban Nicolae, membru in Comisia Juridica, sustine ca participarea presedintelui la sedinta Executivului nu este constitutionala, pentru ca nu se incadreaza in prevederile legii. "Faptul ca se autoinvita este neconstitutional! Este stilul presedintelui Basescu! Intr-un stat normal, presedintele si premierul se sfatuiesc, se consulta intre ei cand vine vorba despre astfel de probleme!", a comentat Serban Nicolae. (R.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.