Barça si Real au remizat in „El Clasico" dupa un meci in care geniul lui Messi i-a salvat pe catalani de la infringere.

In urma cu sapte ani, un pusti din Argentina suferind de o boala hormonala care ii afecta cresterea, fotbalist la Rosario, a fost transferat la CF Barcelona pentru o suma care sa acopere costurile celui mai performant tratament. Lionel Messi avea atunci 13 ani si a acceptat plecarea, iar investitia catalanilor a fost una de mare succes: argentinianul are o clauza de reziliere egala cu a lui Ronaldinho (150 de mili-oane de euro) si este cel mai tinar marcator din istoria clubului in meciurile oficiale.

O data in plus, el si-a dovedit talentul urias: Messi a marcat simbata noapte de trei ori pe Camp Nou, impotriva lui Real Madrid. Ultima reusita, in minutul 89, a salvat Barcelona de o infringere rusinoasa stabi-lind si scorul final, 3-3. Real condusese de trei ori si a avut si avantajul omului in plus, dupa eliminarea lui Oleguer (45). „Messi ne-a salvat. El a marcat un gol capital pentru noi. Oriunde in alta parte ar fi doua puncte pierdute, dar privind meciul de aproape putem spune ca este un succes. Nu voi comenta nimic in privinta arbitrajului", a spus Rijkaard, in timp ce Capello, tot mai aproape de demitere, s-a multumit sa spuna ca real putea sa cistige la scor acest meci. Desi anuntat rezerva, Ronaldinho a jucat din prima secunda si a facut un slalom incredibil prin apararea Realului la golul doi al catalanilor. „Messi, Messi, Messi!", a fost titlul din cotidianul „El Mundo Deportivo", care il considera un erou pe argentinian. „Traiasca fotbalul!", a scris „AS", care deja face sondaje pentru urma-torul antrenor al madrilenilor, in timp ce „Marca" omagiaza calitatea partidei si apreciaza jocul Realului, despre care spune ca „a pierdut in ultima clipa un triumf garantat".

Egalul este un cadou nesperat pentru Sevilla, andaluzii avind sansa distantarii la trei puncte de Barcelona si la opt de Real.