Liderul PNL Gorj, Ilie Morega, protagonist al scandalului „bani pentru partid", s-a autosuspendat o luna din PNL.

La presiunea colegilor, Ilie Morega (foto) a ales raul cel mai mic, adica autosuspendarea pentru o luna, timp in care o echipa de la centru va afectua un control in filiala Gorj. Premierul Tariceanu i-a cerut lui Morega, in Delegatia Permanenta, sa explice acuzatiile care au aparut in presa, iar acesta s-a aparat, sustinind ca singura greseala pe care a facut-o a constat in „exprimare defectuoasa", numind institutii in loc de liberali cu cotizatii restante din respectivele unitati. „Daca vom constata ca in casierie a intrat un singur leu din bani publici, eu voi propune excluderea din partid a dlui Morega", a declarat Tariceanu.

Doctor in cotizatii

O inregistrare audio a unei sedinte PNL Gorj dezvaluia ca Morega cerea bani pentru partid liberalilor care detineau functii in institutiile deconcentrate din judet. Timp de doua zile, Morega a dat explicatii confuze. Intr-o prima faza a negat autenticitatea inregistrarii, iar dupa ce a recunoscut-o, a afirmat ca era vorba despre restante la cotizatii. Totusi, in cazul medicului Florin Mergea - despre care Morega a afirmat in inregistrare ca ar putea avea probleme la concursul pentru postul de director al spitalului judetean - situatia este total neclara. Mergea a afirmat ca nu este membru PNL (deci nu i se putea percepe cotizatie), in timp ce Morega a spus ca „stiam ca este membru".

Pinalti, un an pe tusa Delegatia Permanenta a PNL a ratificat propunerea Biroului Teritorial Neamt de suspendare pentru un an din partid a ex-liderului filialei Gheorghe Stefan - „Pinalti". Stefan a fost suspendat, pentru a nu candida la sefia filialei, intentie facuta publica de catre acesta. S-a luat decizia si pentru a impiedica mentinerea de catre Stefan la sefia institutiilor judetene a liberalilor plecati din partid.