Ministrul Educatiei a emis un ordin prin care il suspenda din functie pe rectorul Universitatii din Oradea, Teodor Traian Maghiar.

Fostul rector al Universitatii din Oradea Teodor Maghiar si fiul sau, Teodor Traian Maghiar actualul
Ministrul Educatiei a emis un ordin prin care il suspenda din functie pe rectorul Universitatii din Oradea, Teodor Traian Maghiar.

Fostul rector al Universitatii din Oradea Teodor Maghiar si fiul sau, Teodor Traian Maghiar actualul conducator al aceleiasi institutii, sint cercetati de procurorii anticoruptie in legatura cu un prejudiciu de peste 25 de milioane de euro. In urma anchetei, Ministerul Educatiei a emis ordinul de ministru privind suspendarea din functia de rector al Universitatii din Oradea a prof. univ. dr. Teodor Traian Maghiar. Conform Legii invatamintului, "hotarirea de revocare sau de mentinere in functie a rectorului se ia de catre senatul universitar, in cel mult 30 de zile de la data comunicarii ordinului de suspendare".

Fals cu diplome

Din probele administrate pina in prezent a rezultat ca, in perioada 2000 - aprilie 2004, Teodor Maghiar a semnat si a trimis la Ministerul Educatiei si Cercetarii, in mod repetat, situatii statistice continind date nereale privind numarul de studenti. In plus, in perioada 2000-2004, Teodor Maghiar, in calitate de rector, si Teodor Traian Maghiar, in calitate de prodecan al Facultatii de Medicina si Farmacie si, ulterior rector, au semnat si au eliberat 26 diplome de studii unor cetateni straini care nu au fost inmatriculati si nu au urmat cursuri de pregatire ori specializare la aceasta institutie de invatamint.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.