Dna Musca si-a dat demisia din Parlament si din PLD si bine a facut. Este un gest de responsabilitate in fata electoratului si deja un element de referinta in peisajul politicii romanesti. Mona Musca a incercat sa se justifice anul trecut prin patriotism. Era o justificare falsa si netemeinica. Gestul Monei Musca de acum doua zile este imposibil pentru personaje notorii de genul Felix Voiculescu, care, sprijinit politic de PNL prin dna Norica Nicolai, a devenit simbolul clasei politice romanesti. Al celor care se vor Tariceni, Patrici, VC Tudori si/sau... prostanaci. Raportul Tismaneanu a fost ridiculizat de dna Norica Nicolai, care a decis ca Ion Iliescu nu este imputabil in calitate de sef politic al Securitatii. Parlamentari care voteaza prin nepoate-nenepoate, parlamentari care voteaza la bis, parlamentari care-si voteaza scutiri de taxe, parlamentari care si-au votat pensionarea speciala in conditiile in care legea spune ca toti sintem egali. Tuturor acestor sute si sute de parlamentari alesi pe liste codosite de mai-marii cadristi din diverse partide nu le place sa li se spuna ca gresesc, ca au responsabilitati, ca trebuie sa dea exemple de daruire profesionala si ca sint acum motorul de marsarier al tarii.

d_emil

Sa lamurim o treaba. Orice persoana care are un contract de colaborare cu Securitatea, in scopul urmaririi unor persoane si transmiterii informatiilor catre organele de Securitate, a colaborat cu aceasta pentru realizarea scopului institutiei: politia politica. Nu exista dubiu. Iar Mona Musca a facut asa ceva. Alte forme de colaborare cu Securitatea sint notele informative (scrise sau verbale) depuse de unele persoane prin care se semnalau „deviatii" ale altor persoane de la politica de partid si de stat. Aici intra, probabil, o mare parte a intelectualitatii romane de succes din perioada comunista. Intelectualitatea a fost un obiectiv al Securitatii. Nu degeaba au trait bine un Barbu, un Vadim, un Paunescu etc. Nu exista colaboratori mici sau mari. Sint colaboratori, pur si simplu. Consecinta activitatii lor s-a materializat intr-un drept incalcat unui om! Daca este sa fim dogmatici, atunci asa sa fim. Dar dogmatismul juridic are si o parte opusa dorintelor noastre. Nu de alta, dar noi am inceput sa avem dorinte care nu prea se pupa cu legea! Condamnam pe baza campaniilor de presa, nu mai asteptam judecarea la instanta. Din cauza campaniilor, din cauza faptului ca ne-am antepronuntat, vedem pe unii care pling de mila infractorilor. Cazul Mona Musca, infractor sadea, este un exemplu concludent. Mai mult, pe linga faptul ca a „crescut" in cariera prin delatiune, inselaciune, fals si uz de fals, a mai si mintit. A facut frumos la televizor, s-a declarat adepta lui Basescu, iar rezultatul se vede. PD si acolitii pling de mama focului. Mai au putin si ii ridica statuie, nu de alta, dar sa vada si cei din viitor care au fost marile valori la care s-au inchinat cei din PD!

Cepeca

Acum insa nu inteleg de ce o parte dintre ziaristi si dintre forumisti o martirizeaza pentru ca, din doua rele, a ales, cum era si normal, pe cel mai mic: sau parasea Parlamentul, sau se alegea cu un proces penal. Este omeneste sa incerci sa scapi de un proces penal, nu este eroic! In rest, ma intreb si eu ce motivatie va depune dl Stoica la CEDO, prin ce anume procesul din Romania i-a incalcat un drept fundamental doamnei Musca, ar fi interesant sa aflam si noi.

Loda