Trebuie sa recunosc, Eliade m-a fascinat dintotdeauna. Utilitarist, Eliade, istoricul, mi-a folosit mult mai mult decit a facut-o prozatorul. Cu toate acestea, de „Istoria religiilor" nu ma ating decit rareori, din ratiuni practice, in schimb nuvelele si romanele lui continua sa ma intrige si sa ma fascineze si la a doua sau a treia lectura… Nefiind un literat profesionist, nu ma pot pronunta in privinta valorii prozatorului… insa o posibila explicatie pentru rata descendenta a indicatorului vinzari ar putea fi faptul ca romanii au deja cartile… sau ca nu si le pot permite. In concluzie, nu cred ca putem spune ca Eliade a scazut in popularitate din ‘90, pe baza unui singur indicativ…

DonAdryan

Ca urmare a declansarii panicii in retea, s-a trecut la planul de avarie: scoasa din cusca de sticla, godzila securista, hranita cu economiile ceausiste, reinvestita cu atributele fostilor specialisti in represiune, actualmente profitori cu imunitate parlamentara, a fost lasata sa bintuie pe culoarele politicii de amenintare, intimidare si de razbunare. Domnul Voiculescu e, neindoielnic, moralmente, seful majoritatii actualului Parlament! Cu linkuri, morale, desigur, si la Consiliul National pentru Salubrizarea Arhivelor Securitatii. I-a dat cumva PM si Guvernul pe mina? Ca are „oameni" (e un fel de a spune) in structuri nu e un secret. In politie? In Justitie? Bag seama ca paracomisionarul CRESCENT l-a depasit pe Vadim in imbirligari. In afara de antene, are cozi de topor si in canalele tv, in redactii etc.? Are conturi chiar peste tot? Vom asista la ciocniri intre conturi? Posibil intre cele voiculesciene, patriciene si cele becaliene?

OliviaMan

Pentru toti acestia, care au uitat cum a fost, as vrea sa fac un „lagar" in care sa poti experimenta starile de foame, de minciuna, de neputinta, de spaima, de umilinte fara sfirsit… pe bune, un parc in care nu poti vedea la televizor decit doua ore si atunci numai prostii, de cumparat carti la pachet cu „operele complete" etc. Le-as aduce aminte de tot ceea ce au trait celor care nu au trait asta sau erau prea mici ca sa-si aduca aminte, le-as lasa o luna de proba. Asta cred ca e rezolvarea cea mai echitabila pentru calmarea spiritelor, poate in felul asta ne-am putea trezi… un ghetou, pe bune, care sa reitereze neputinta noastra si umilintele ingrozitoare – sint sigura ca s-ar gasi unii care ar si plati ca sa-si aduca aminte de ceea ce au trait sau n-au trait… din pacate. Va mai puteti imagina traind intr-o astfel de realitate?

elina

Cred ca traim inca in „euforia democratiei" – inteleasa, din pacate, ca abolire a regulilor. Putem spune orice despre oricine. Nu respectam nimic, doar e democratie! Nu stiu daca exista comisii de etica profesionala. Poate exista, dar, de vazut, nu se vad. Nu avem criterii, nu avem masura. Avem ministri ca sa-i injuram, presedinte ca sa creasca audienta tv (tirajul ziarelor - incredibil ce argument a adus dl Buscu in discutie in emisiunea „100%"). Avem o clasa politica ce nu-si stie rostul. Avem, ce mai tura-vura, de toate.

itzenplitz