Etapa a 22-a este extrem de importanta pentru echipele care vor sa scape de retrogradare. De asemenea, teste dure pentru „bucurestene".

Dinamo - Craiova este capul de afis al unei etape in care toate cele trei echipe bucurestene care conteaza in campionat au teste extrem de dure. Meciul din Stefan cel Mare se detaseaza nu atit prin traditie, cit prin tensiunile dintre cele doua cluburi acumulate intr-un interval relativ scurt. In retur, Craiova a strins doua remize fara gol cu Steaua si Rapid si vrea sa nu piarda nici in fata lui Dinamo. Liderul, chiar daca acest lucru este bine mascat, traverseaza o perioada proasta atit la nivelul jocului, cit si al relatiilor dintre sefii clubului. Este deja o obisnuinta la Dinamo spre finalurile de sezon in care echipei i-a mers bine, deoarece „imparteala" de la mercato-ul de vara e bine sa te prinda la masa cit mai in fata. Ca un amanunt semnificativ pentru soarta meciului, la centru arbitreaza Sorin Corpodean, om care poarta un noroc al naibii lui Dinamo in meciurile de campionat. Dat fiind gradul de risc al meciului, 600 de jandarmi au fost detasati in Stefan cel Mare.

Piticul si marea

Meci tare si la Constanta: Elton, brazilianul de 1,56 m, poate debuta la Constanta intr-un meci foarte greu pentru Steaua. Dupa cum spun studiile evocate de specialistul Busneag, de la Institutul National de Medicina Sportiva, sintem mai inalti dimineata cu pina la un centimetru, deci ora tirzie de disputare a partidei, 20.45, este un handicap pentru si asa greu incercatul Elton. Atuul Farului este frumoasa nebunie a lui Basarab Panduru, care a mai invins Steaua ca antrenor. Meciul este aprig si la conducere, Gigi Becali declarind ca „o sa il curete pe Dumitru Dragomir pentru declaratiile anti-Steaua", misiune grea dat fiind la cit de patat este seful LPF. Rapid are si ea un meci greu, desi aparentele nu ar recomanda asa partida cu UTA.

Poli se indeparteaza de Europa

Al doilea loc in clasament, bun si el pentru Champions League, este vinat insa si de CFR Cluj sau de Gloria Bistrita. Echipa lui Sabau si Padureanu poate pune la respect Timisoara, echipa devenita brusc antipatica dupa revarsarea gelatinoasa a patronului Iancu prin cotloanele cele mai urite ale discursului public. National a pierdut la Galati, iar Unirea Urziceni are meci decisiv cu Ceahlaul, capital poate pentru configurarea unei ierarhii in partea de jos a clasamentului.