Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva fostului presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Dragos Seuleanu, in dosarul privind achizitiile de echipamente in perioada 2000-2005. Seuleanu fusese citat de procurorii
Procurorii anticoruptie au inceput urmarirea penala impotriva fostului presedinte al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), Dragos Seuleanu, in dosarul privind achizitiile de echipamente in perioada 2000-2005. Seuleanu fusese citat de procurorii anticoruptie pentru ieri, dar, la solicitarea lui, s-a prezentat in urma cu doua zile la Directia Nationala Anticoruptie (DNA).
Procurorii i-au adus la cunostinta invinuirea de abuz in serviciu, iar acesta a solicitat acordarea unui termen pentru angajarea unui avocat si pentru studierea dosarului. Fostul presedinte al SRR s-a declarat surprins de faptul ca, desi a pus la dispozitia procurorilor toate documentele, in original, referitoare la achizitiile facute, acestia s-au bazat mai mult pe argumentele aduse de Mona Musca, in Parlament, la momentul in care aceasta a cerut demiterea sa de la conducerea institutiei. Totodata, Seuleanu s-a aratat mirat de faptul ca DNA face aprecieri cu privire la oportunitatea achizitiilor.
Inca doua persoane chemate la audieri
In acest dosar, s-au mai prezentat, ieri, in fata procurorilor, directorul Departamentului de productie editoriala si strategie al Societatii Romane de Radiodifuziune, Doru Ionescu, si fostul director de la Radio Romania Actualitati, Viorel Popescu. La iesirea din sediul DNA, avocatul lui Doru Ionescu a declarat ca acestuia i-a fost adusa la cunostinta invinuirea si a fost stabilit un termen pentru pregatirea apararii. Avocatul a adaugat ca nu stie inca exact despre ce este vorba in dosar, deoarece nu l-a vazut. Totodata, Viorel Popescu a declarat ca a fost chemat de catre procurorii anticoruptie in calitate de martor. "Nu am dat declaratii, nu am semnat nimic", a precizat Popescu. In primavara anului trecut, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, anunta ca procurorii anticoruptie fac cercetari cu privire la achizitiile publice realizate de fosta conducere a SRR. Procurorii anticoruptie fac investigatii in legatura cu achizitiile de echipamente de catre conducerea SRR, in perioada 2000-2005, precum si cu anumite cheltuieli privind deplasari in strainatate. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.