Ursii polari, gheata arctica si incalzirea globala sunt subiecte tabu, cel putin in public, pentru oamenii de stiinta americani care merg la conferinte in strainatate, dar si pentru alte autoritati din domeniu, aceste restrictii fiind impuse de admin
Ursii polari, gheata arctica si incalzirea globala sunt subiecte tabu, cel putin in public, pentru oamenii de stiinta americani care merg la conferinte in strainatate, dar si pentru alte autoritati din domeniu, aceste restrictii fiind impuse de administratia Bush, relateaza Reuters.
Activistii pe mediu numesc aceasta cenzura stiintifica. Insa H. Dale Hall, director al U.S. Fish and Wildlife Service, a spus ca masura este una pe termen lung, menita sa ajute protocolurile internationale ale intalnirilor, unde subiectele de discutie sunt negociate de dinainte. Oficialii Fish and Wildlife Service trebuie sa se asigure ca purtatorul de cuvant, "cel care raspunde de intrebarile pe aceste domenii, in special ursii polari", sa inteleaga pozitia administratiei americane fata de aceste subiecte. Din cauza incalzirii globale, ursii polari sunt un subiect fierbinte pentru administratia Bush care a decis, in decembrie 2006, sa analizeze includerea in Actul speciilor amenintate cu disparitia a animalelor mari, cu blana alba. (Mediafax)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.