Procurorul Marian Sintion i-a trimis joi seara, in jurul orei 19.00, ministrului Vasile Blaga, raportul privind coruptia din MAI. Este vorba despre raportul pe care Sintion l-a promis ministrului de Interne dupa ce a demisionat de la conducerea DGA.
Procurorul Marian Sintion i-a trimis joi seara, in jurul orei 19.00, ministrului Vasile Blaga, raportul privind coruptia din MAI. Este vorba despre raportul pe care Sintion l-a promis ministrului de Interne dupa ce a demisionat de la conducerea DGA. Surse din cadrul MAI sustin ca actul ar avea 70 de pagini si prezinta dosarele in care sint cercetati mai multi politisti de la Corpul de Control, dar si alti sefi din MAI, si dificultatile de colaborare cu alte structuri din MAI din cauza coruptiei. In alte 30 de pagini, Sintion a facut un alt raport de inspectie, in care este evaluata situatia DGA la sfirsitul anului 2006.

Asociatia pentru Implementarea Democratiei (AID) Romania vrea sa ceara luni dimineata convocarea Comitetului Strategic al DGA, organismul abilitat prin lege sa verifice activitatea DGA. AID va propune audierea lui Marian Sintion in cadrul Comitetului, precum si a sefului comisiei de la Corpul de Control care conduce ancheta la DGA in acest moment.

Ieri, Monica Macovei a aprobat demisia lui Irinel Paun din functia de adjunct al sefului DNA, procurorul care umreaza sa-l inlocuiasca pe Marian Sintion.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.